Sosyal Medya

Güncel

Ruhani: İran, diplomasi ve müzakere kapısını sonuna kadar açık bırakmıştır

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Tahran yönetiminin diplomasi ve müzakere kapısını sonuna kadar açık bıraktığını bildirdi.



Ä°ran CumhurbaÅŸkanlığından yapılan açıklamaya göre Ruhani, Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron'un üst düzey danışmanı Emmanuel Bonne ile görüÅŸtü.

Ruhani, Tahran yönetiminin zenginleÅŸtirilmiÅŸ uranyum ve diÄŸer konularda nükleer anlaÅŸmadaki taahhütlerini askıya almasıyla ilgili, "Ä°ran, diplomasi ve müzakere kapısını sonuna kadar açık bırakmıştır. Nükleer anlaÅŸmaya taraf ülkelerin bu fırsattan iyi bir ÅŸekilde yararlanmasını ümit ediyoruz. Bu ÅŸekilde arzu edilen noktaya ulaÅŸabilir ve nükleer anlaÅŸmanın tam olarak uygulanmasını saÄŸlayabiliriz." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Ä°ran'ın temel hedefinin, nükleer anlaÅŸmada belirlenen taahhütlere bütün tarafların tam olarak baÄŸlı kalması ve vaatlerin uygulanması olduÄŸunu kaydeden Ruhani, "Taraflar taahhütlerini uyguladığı sürece Ä°ran da taahhütlerini tam olarak yerine getirmek için yeni adımlar atmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Bonne da görüÅŸmede Macron'un yazılı mesajını Ruhani'ye iletti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.