Sosyal Medya

Trump ile ilgili sözleri basına sızmıştı: İngiltere'nin Washington Büyükelçisi istifa etti

ABD Başkanı Donald Trump ile ilgili sözleri basına sızan İngiltere'nin Washington Büyükelçisi Kim Darroch istifa etti.



Hafta sonu Ä°ngiliz basınına sızan yazışmalarında, Trump için "beceriksiz" dediÄŸi ortaya çıkan ve iki ülke arasında krize yol açan Büyükelçi Darroch, "görevini dilediÄŸi gibi icra etmesinin imkansız hale geldiÄŸini" belirterek istifa ettiÄŸini duyurdu.

Görevini normal süresinin sonuna dek sürdürüp südürmeyeceÄŸiyle ilgili pek çok spekülasyon yapıldığını aktaran Darroch, "Bu spekülasyonlara bir son vermek istiyorum. Görev sürem bu yılın sonunda bitecek olmasına karşın, mevcut koÅŸullarda sorumlu davranış yeni bir büyükelçinin atanmasına imkan vermektir." ifadesini kullandı.

DÄ°PLOMATÄ°K KRÄ°Z

Ä°ngiliz Daily Mail gazetesinin pazar edisyonu Mail On Sunday, Darroch'ın diplomatik yazışmaları olduÄŸu öne sürülen metinler yayımlanmıştı.

Yazışmalarda Darroch, ABD BaÅŸkanı ile ilgili "Trump yönetiminin esasen daha normal, daha az iÅŸlevsiz, daha az tahmin edilemez, daha az hizipçi, diplomatik olarak da daha az sakar ve beceriksiz olacağına inanmıyoruz." ifadelerini kullanıyordu.

Trump yönetimindeki Beyaz Saray'ın "yetkin" olarak görüleceÄŸini düÅŸünmediÄŸini kaydeden Darroch, ayrıca mevcut idarenin "utanç içinde sona ermesine yol açabilecek bir ÅŸeylerin ortaya çıkabileceÄŸi" deÄŸerlendirmesini de yapmıştı.

BaÅŸbakan Theresa May ve  DışiÅŸleri Bakanı Hunt Darroch'a sahip çıkarken, sızıntıyla ilgili soruÅŸturma baÅŸlatılmıştı. 

Trump da olayla ilgili yaptığı açıklamalarda, Darroch için "çok aptal bir adam" ifadesini kullanmış ve Ä°ngiliz büyükelçiyle çalışmayacağını bildirmiÅŸti.

Trump açıklamalarında Darroch'un yanı sıra May'i de hedef almış, Ä°ngiliz baÅŸbakanı Brexit'i "berbat etmekle" suçlamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.