Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bakın şu son belediye başkanlığı seçiminde İstanbul’da olanlar çıkıp da Binali Bey’le ilgili bir tane olumlu ifade kullanmadılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ali Babacan'ın istifası, S-400 krizi, yeni parti iddiaları ve Doğu Akdeniz konusunda açıklamalarda bulundu.



S-400'LERÄ°N ORTAK ÜRETÄ°MÄ°
 
Öncelikle bir defa ortak üretim noktasında bizim Rusya ile sıkıntımız yok ve Sayın Putin ile bu iÅŸi ilk görüÅŸmeye baÅŸladığımız andan itibaren bu konuda mutabakatımız var. Ortak üretime de inÅŸallah geçeceÄŸiz. Herhangi bir sıkıntı yok. Bu spekülasyonlar maalesef bizim S-400 alımından vazgeçmemizi isteyenlerin ileri sürdüÄŸü bir tezdir. Bundan vazgeçin diyorlar, böyle bir ÅŸey söz konusu deÄŸil. DiÄŸer soruya gelince; böyle bir alım veya böyle bir yatırım niye yapılır? Bize nerede, nasıl gerekli olursa biz de bunu tabi ki aynı ÅŸekilde kullanma imkanına, hakkına sahip olacağız. Bu bir hava savunma sistemi. Böyle olduÄŸuna göre, eÄŸer birileri bize bir saldırı yaparsa bu saldırı karşısında biz de bu savunma sistemimizi devreye sokacağız. Böyle bir yatırıma bunun için giriyoruz.
 
OBAMA 'KONGRE Ä°ZÄ°N VERMÄ°YOR' DEDÄ°
 
Biz ÅŸu ana kadar en idealini yakalayabilmek için -kendimiz bir defa çalışmalarımızı yapıyoruz o ayrı- ama bir de Patriotlarla ilgili çalışmamızı Obama döneminde baÅŸlattık. Fakat Sayın Obama maalesef bize hep “Kongre izin vermiyor” dedi. “Kongre izin vermiyor” diye diye bu döneme geldik. Åžimdi Sayın Trump bunu bildiÄŸi için buradan hareketle haklılığımızı teslim etti ve “Bunların hepsi Obama’nın yanlışları” dedi. Çok da ağır ifadeler kullanıyor ve "Haklısın" dedi. En sonunda hakkımızı teslim etti ve bütün medyanın önünde de kendi mesai arkadaÅŸlarına da bunu söyledi. Patriot olayı bundan dolayı ilerlemedi ki Sayın Trump'ın döneminde de bu iÅŸ sarktı. Burada da yine “tamam verdik, veriyoruz” diyemedi.
 
DOÄžU AKDENÄ°Z
 
Biz oralarda birilerinin alanı üzerinde çalışma gayreti içinde deÄŸiliz. Orada özellikle de Kuzey Kıbrıs’taki Türk kardeÅŸlerimizin hakları neyse bu hakları savunmak üzere adımımızı atıyoruz.
 
ALÄ° BABACAN'A TEKLÄ°F YAPTIM, KABUL ETMEDÄ°
 
-(Ali Babacan’ın istifası) Benimle randevu talebi neticesinde bir görüÅŸmesi oldu. Bu görüÅŸmesinde de kendisi “Åžu seçimden sonra istifamı vereceÄŸim. Çünkü partiye karşı olan aidiyet duygularımı kaybetmeye baÅŸladım” dedi. “Nedir aidiyet duygularınızı kaybetme gerekçeleriniz?” deyince de “Ülkedeki ekonomik durumlar gibi ÅŸeyler söyledi. Åžu an tabi istifa mektubunu görmediÄŸim için bilemiyorum ama bana da o gün bir mektup vermiÅŸti. O mektuptaki metin bu. Ä°ÅŸte “Kurucu üyesi olduÄŸum AK Parti’den bu safhada aidiyet duygularımın kaybolmaya baÅŸladığını görüyorum ve bundan dolayı da ayrılma kararı veriyorum” ÅŸeklindeydi. Tabi kendisiyle birçok ÅŸey konuÅŸtuk. Birçok insanla görüÅŸtüklerini, çeÅŸitli görüÅŸmelerle bazı adımlar attıklarını anlattı. Ben kendisine “Parti mi kuracaksınız?” dedim. “Åžu anda düÅŸünmüyoruz ama bir platform olarak çalışıyoruz” dedi. Dedim ki ‘Bak Ali Bey, eÄŸer senin bu kabineye katkı verme noktasında yaptığınız çalışmalar varsa, vereceÄŸiniz bilgiler varsa biz bunlardan istifade ederiz. Malum ben sana partide danışmanlık teklif ettim, kabul etmedin.” Daha ileri gidiyorum; Özbekistan BaÅŸkanı benden orada devletin yapılanmasında eleman istedi. Ali Bey’i teklif ettim. Kendisine de söyledim. Maalesef oraya da evet demedi.
 
'DAVA TERK EDÄ°LMEZ'
 
Bizim dava arkadaÅŸlığımızda bir ÅŸey var. Dava terk edilmez. Burada sonuna kadar hizmet söz konusudur. Ali Bey, AK Parti içinde belki de Türkiye’de en genç yaÅŸta bakanlık görevlerine gelen birisidir. Ondan sonraki her dönemde de kendisini bakan yaptık. AnlaÅŸtığımız anlaÅŸamadığımız birçok konu olmuÅŸtur. Bunlardan en önemlisi de faiz meselesidir. Faiz konusunda hiçbir zaman anlaÅŸamadık kendisiyle. Çünkü faizin bizden ne denli götürüsü olduÄŸunu hep kendilerine söylemiÅŸimdir. UyulduÄŸu zaman enflasyon nerelere kadar inmiÅŸtir. 4.6’ya kadar faiz düÅŸtü. Enflasyon da 7 civarındaydı. Hatırlayın ondan sonra bize hemen ciddi darbe olayı yapıldı. Bu darbe olayında da bir anda Taksim Gezi olaylarını yaÅŸadık ve faizde, enflasyonda çift haneli rakamlara çıkmış olduk. Burada arkadaÅŸlarımızın duruÅŸları ciddi sıkıntılar oluÅŸturdu. Dolayısıyla da ilanihaye bu insanlar burada kalacak diye bir ÅŸey yok. Aynı ÅŸekilde BaÅŸbakanlık koltuÄŸuna gelip oturan arkadaÅŸlarımızın nereden nereye nasıl geldikleri malum. CumhurbaÅŸkanlığı makamına gelip oturanların nereden nereye nasıl geldikleri malum. Bütün bunlarla beraber, yola çıkarken her ÅŸey iyi, güzel ama CumhurbaÅŸkanlığı makamından ayrıldıktan sonra mensubu olduÄŸu partisine üye dahi olmamıştır.
 
'GÜL, DAVUTOÄžLU VE BABACAN'A KIRGIN OLMAYACAK DA KÄ°ME OLACAK?
 
-Åžimdi Ali Bey de hemen rahatlıkla istifasını vermiÅŸtir, hayırlısı olsun. Partimizden bu ÅŸekilde ayrılanlar daha önce de olmuÅŸtu. Hatta grup kuracak milletvekiliyle ayrılanlar olmuÅŸtu. Bu isimler kimlerdi diye sorsam acaba hatırlar mısınız? 17-18 kiÅŸi baÅŸkalarını da kattılar ve grubu kurdular. Olsa olsa bir Erkan Bey’i hatırlarsınız ama diÄŸerlerini herhalde hatırlamazsınız. Aynı ÅŸekilde ondan sonra da yine ayrılanlar oldu. Mesela bir tanesi ÅŸu anda Sayın KılıçdaroÄŸlu ile beraber. Çok büyük bir aÅŸkla ayrılmıştı, partisini kurmuÅŸtu. O da ayrıldı ama yürümedi, tutmadı. Bir baÅŸkası daha yine aynı ÅŸekilde ayrıldı, o da tutmadı. En sonunda tutmayınca Ordu’dan belediye baÅŸkanı adayı oldu. Ama Ordu’da bizim aday yaptığımız Hilmi Bey açık ara belediye baÅŸkanlığını aldı.
 
-Åžunu çok ve açık samimi söylüyorum; bizim partimizin oturmuÅŸ, yerleÅŸmiÅŸ bir altyapısı var. Ben Ali Bey’in kendisine de söyledim; “Yolunuz yolunuzdur eyvallah ama ÅŸunu unutmayın ki bu ümmeti parçalamaya hakkınız yok. Siz bunu yapıyorsunuz. Bunun parçalanmasıyla da bir yere gidemeyeceksiniz” dedim. Åžunu da söyledim, “Fazla da geç kalmayın” dedim. (Neden böyle dediniz) Bir an önce kursun ki daha seçime dört sene var.
 
-(Babacan’a, Ahmet DavutoÄŸlu’na, Abdullah Gül’e kırgınlığınız var mı) Bu soru sorulur mu Allah aÅŸkına… Bunlara kırgınlık olmayacak da kime olacak?
 
-(Kaç senedir kırgınsınız) Bu tür yaklaşımların olmasıyla baÅŸlayan bir süreç… Ama biz baldıran zehrini içerek hep sabrettik ve aleyhte herhangi bir ÅŸey konuÅŸmadık. CumhurbaÅŸkanlığı seçimleri oldu. Bakın ÅŸu son belediye baÅŸkanlığı seçiminde Ä°stanbul’da olanlar çıkıp da Binali Bey’le ilgili bir tane olumlu ifade kullanmadılar. Siz nefsinizle bir muhasebe yapın. Bu kim? Benim arkadaşım. Bununla ilgili bir ufak ifade kullanmayayım mı? Daha önce yine mesela referandumda bakıyorsunuz hayır oyu kullandılar. Ama biz bir ÅŸey konuÅŸtuk mu? KonuÅŸmadık. Herkesin yaptığı yanına.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.