Sosyal Medya

Abdullah Gül'e yakın isim açıkladı: Gül de oluşumda yer alacak

Gazeteci yazar Fehmi Koru, Ali Babacan'ın Ak Parti'den istifasını ve yeni kurulacak partiyi değerlendirdi. Koru, yeni partinin Ak Parti'de önemli konumda bulunmuş isimlerle hareket edeceğini söyledi.



Gazeteci yazar Fehmi Koru, Yavuz OÄŸhan'ın Bidebunudinle programında Ali Babacan'ın kurucuları arasında bulunduÄŸu Ak Parti'den istifasını ve kurulacak olan yeni partiyi deÄŸerlendirdi. Koru, "Toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek yeni bir çıkışın karşılığının en fazla olacağı dönemdeyiz." dedi. 
 
Koru, "Ali Babacan'ın kurucusu olduÄŸu halde partiden ayrılma kararı verdiÄŸini ilan eden metnini iyi okuduÄŸumuzda, bir sonraki aÅŸamanın siyasi partiye yolculuk olduÄŸu görülüyor." ifadelerini kullandı. 
 
HER ADIMDA ABDULLAH GÜL Ä°LE GÖRÜÅžÜLÜYOR
11. CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül'e yakınlığıyla bilinen Fehmi Koru, yeni oluÅŸumda Gül'ün de olacağı iddialarıyla ilgili olarak, "Her adımda kendisiyle görüÅŸülen bir oluÅŸum bu. Abdullah Gül, kendisinin belirleyeceÄŸi ama bu oluÅŸumun temelinde yer alan insanların da ona uygun gördüÄŸü bir yerde yer alacak diye düÅŸünüyorum. D-8 Toplantısı'nda da Ali Babacan'ın mesajlarıyla aynı istikamette açıklama yaptı. Artık açıkça görünüyor ki Gül de bu oluÅŸumun mutlaka bir yerinde olacak" diye konuÅŸtu.
 
AK PARTÄ°'DE ÖNEMLÄ° KONUMDA BULUNMUÅž Ä°NSANLARLA HAREKET EDECEKLER
Ali Babacan ve ekibinin pek çok insanla görüÅŸtüÄŸünü, partide yer almaları ve partinin nasıl bir parti olacağı konusunda istiÅŸare yaptıklarını belirten Koru, "AK Parti'nin uzantısı gibi bir parti deÄŸil, 21. yüzyılın 20 yılını geride bırakmış bir dünyada, o dünyanın özelliklerini iyi deÄŸerlendirip, bundan sonra neler yapılması gerekiyorsa onu yapmaya gayret edecek insanlarla birlikte hareket eden bir parti olacaktır. Yeni bir anlayış ve yeni kadrolarla yola çıkılacaktır. AK Parti de önce Refah Partisi'nin devamı olacak gibi göründü ama bundan kaçındılar. AK Parti, farklı bir parti oldu. Bu kez de aynı ÅŸey olacaktır. Ä°lk çıkışı Babacan ve Gül gibi, daha önce AK Parti'de önemli konumda bulunmuÅŸ insanlarla olsa da, daha geniÅŸ bir kitlenin desteÄŸini de alacak bir kadroyla hareket edeceklerdir. O kadronun kimlerden oluÅŸtuÄŸu görülünce nasıl bir parti olacağı da daha net anlaşılacaktır." dedi.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.