Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan sonra Kremlin de açıkladı: S-400'ler harekete hazır

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın S-400'lerin yola çıkmaya hazır olduğunu açıklamasının ardından Kremlin'den de "Plan uygulama aşamasında" açıklaması gelmişti. İşte S-400 sevkiyatında son durum.



Habertürk'ün haberine göre PerÅŸembe günü S-400 güvenlik nedeniyle Tver'deki askeri üsse alındı. GeçtiÄŸimiz Pazar günü saat 15:30 itibari ile iki büyük uçaÄŸa lojistik taşıması yapılan S-400'lerin dün gece 21:00'da lojistik taşıması tamamladı. Rus askeri ve siyasi kaynaklar, uçakların Ankara'dan gelecek talimatla harekete hazır olacağını belirttiler. Tver üssünden havalandığı iddia edilen S-400'lerin bugün gelmesi planlanıyor.
 
S-400'lerin kurulumu için özel teknik ekip daha önce Türkiye'ye gelmiÅŸti. Rusya'dan gelen 9 kiÅŸilik ekibin dışında, füze sisteminin kurulumu için teknik çalışmaları yapacak ekibin de Pazartesi gününe kadar Türkiye'ye gelmesi bekleniyordu.
 
Ä°lk etapta sadece bir S-400 bataryasının Türkiye'ye getirileceÄŸi, sevkiyatın aÅŸama aÅŸama gerçekleÅŸtirileceÄŸi belirtiliyor.
 
Rus basınında, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 füzelerinin sevkiyatının pazar gecesi baÅŸladığı iddia edildi. Rusya'da Yandex Haber bülteninde Avia.Pro havacılık haberleri sitesine dayanılarak 01.59'da geçilen haberde, "Bazı kaynakların teyit ettiÄŸine göre, birkaç saat önce S-400 füze sistemlerinin askeri uçaklara yüklenmesine baÅŸlandı. Uçaklar Türkiye'ye sistemleri teslim edecek" denildi.
 
Haber "Rus S-400'leri Türkiye'ye yollanıyor" baÅŸlığı ile duyuruldu.
 
Yandex'in servise koyduÄŸu bu haberde, füze bataryalarının bir askeri kargo uçağına yüklenme anı fotoÄŸrafına da yer verildi. Ancak haber Rusya'nın diÄŸer haber ajanslarında yer almadı.
 
Habere göre baÅŸlangıçta Türkiye'ye S-400'lerin deniz yolu ile gönderilmesi planlandı. Ancak daha sonra Rusya ordusuna baÄŸlı askeri kargo uçaklarının kullanılmasına karar verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.