Sosyal Medya

Güncel

Trump, kızı Ivanka’ya övgüler yağdırdı!

ABD Başkanı Donald Trump, kızı İvanka ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, “Yabancı liderler onu sevdi. O muhteşem bence, çok akıllı ve çok iyi bir iş çıkarıyor. Ivanka neredeyse 10 milyon iş yapıyor; eğitim veriyor, şirketlere gidiyor ve insanları işe alıyor” dedi.



ABD Başkanı Donald Trump, Japonya'nın Osaka kentinde düzenlenen G-20 zirvesinde Amerikan heyetinin içinde yer alan kızı Ivanka Trump ile ilgili konuştu.

Ivanka Trump, zirve sırasında aralarında Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere Başbakanı Theresa May ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde'ın bulunduğu dünya liderleriyle konuşmaya çalışmış ancak sohbete katılamaması özellikle sosyal medyada gündem olmuştu.

Independent Türkçe'nin haberine göre; Élysée Sarayı'nın sosyal medya hesabından paylaşılan görüntünün ardından sosyal medyada Ivanka istifa etiketiyle kampanya başlatılmıştı. 

ABD Başkanı Donald Trump ise Ivanka'nın ABD dış politikası ve ülke saygınlığını olumsuz yönde etkilediği konusundaki eleştirilere katılmıyor.
 
Trump gazetecilere yaptığı son açıklamada kızı Ivanka'yı "çok zeki" diye tanımladı:  

“Yabancı liderler onu sevdi. O muhteşem bence, çok akıllı ve çok iyi bir iş çıkarıyor.  Çok büyük fedakarlıklarda bulunuyor. O ve Jared (Ivanka Trump'ın eşi ve ABD Başkanı Trump'ın danışmanı) çok iyi iş çıkarıyor. Ivanka neredeyse 10 milyon iş yapıyor; eğitim veriyor, şirketlere gidiyor ve insanları işe alıyor.”
 
ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı Jared Kushner'i başdanışmanı yapıp, kızı Ivanka Trump'ı danışmanı sıfatıyla uluslararası zirvelere götürmesi çokça eleştirilmişti.

Videoyu yayımlayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ofisi açıklama yapmış, amaçlarının Ivanka'yı utandırmamak olduğunu belirtmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.