Sosyal Medya

Güncel

Suudi Arabistan’da değişiklikler jet hızıyla sürüyor!

Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın yönetimindeki Suudi Arabistan’da halkın tepkisine rağmen ilginç gelişme ve skandal değişiklikler hız kesmeden sürüyor. Helal disko, içkisiz barlar, eşcinsel destekçisi kadın şarkıcılar ve Cidde’ye özgürlük anıtı dikilmesinden sonra şimdi de Cami duvarları müzik eşliğinde sanat resimleriyle ışıklandırılıyor.



Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın yönetimindeki Suudi Arabistan'da halkın tepkisine raÄŸmen ilginç geliÅŸme ve skandal deÄŸiÅŸiklikler hız kesmeden sürüyor. Helal disko, içkisiz barlar, eÅŸcinsel destekçisi kadın ÅŸarkıcılar ve Cidde'ye özgürlük anıtı dikilmesinden sonra ÅŸimdi de Cami duvarları müzik eÅŸliÄŸinde sanat resimleriyle ışıklandırılıyor.

Veliaht Prens Muhammed Bin Selman yönetiminin başına geçmesinden sonra Suudi Arabistan'da ilginç geliÅŸme ve deÄŸiÅŸikliklere her gün bir yenisi ekleniyor.

Ä°slam'ın yasak ettiÄŸi uygulamları tekrar yaÅŸama geçiren Veliaht Prens'e yönelik tepkiler giderek artarken, “Cehalet Arap Yarımadası'na geri mi döndü?” tartışmaları da alevlendi.

Helal disko, helal ÅŸarap, dans ve sinema salonları, içkisiz barlar, eÅŸcinsel destekçisi kadın ÅŸarkıcıların konseri ve Cidde'ye özgürlük anıtı dikilmesine onay verilmesinden sonra Veliaht Selman'ın vaat ettiÄŸi geliÅŸmeler burada durmayacak gibi.

ab_1

 

Åžimdi de Müslüman olmayanları Ä°slam'ı kucaklamaya teÅŸvik etme yerine, can sıkıcı müzik eÅŸliÄŸinde Cidde'deki sahildeki caminin duvarlarında sanat resimleri ve çizimler yayınlandı.

Suudi halkı, cami duvarına sanat resimleri yansıtılmasına büyük tepki göstererek, sosyal paylaşım sitelerinden paylaÅŸtıkları videolarda eÄŸlence endüstrisinin başı olan Turki al-Sheikh öfke ve kızgınlıklarına belirten yorumlarda bulundular.

EÄŸlence ajansına tepki gösteren bir yorumcu, “Allah'ın camileri ibadet için yapıldı, eÄŸlence için deÄŸil” dedi.

BaÅŸka bir Suudi aktivist ise, “Ä°nsanlar camide ibadet ve dua ediyor. Camiler sanat resimleri ve ÅŸarkıların ne iÅŸi var?” diyerek tepkisini dile getirdi.

BaÅŸka bir Suudi vatandaşı da, “FuhuÅŸ kenti ve kadınların köle olarak satıldığı Dubai'nin bile yapamadığı ahlaksızlığı ve fuhuÅŸu kendi ülkemizde görmek utanç verici bir geliÅŸme” dedi.

a1_8

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.