Sosyal Medya

Güncel

Husiler’den, S. Arabistan’a balistik füzeli gözdağı!

Yemen Yüksek Siyasi Konsey Başkanı Mehdi el-Meşat, başkent Sana'da balistik füzeler ve İHA modellerinin tanıtıldığı askeri sanayi fuarının açılışını yaptı. Husiler, son zamanlarda orta menzilli balistik füzeler ve insansız hava araçlarıyla S.Arabistan'da havalimanları başta olmak üzere birçok hedefe saldırı düzenliyor.



Yemen'deki Husiler tarafından, Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon güçleriyle mücadele etmek için 'yeni balistik füzeler ve insansız hava araçları (Ä°HA)' üretildiÄŸi açıklandı. 

Husilere baÄŸlı SABA haber ajansına göre, Yüksek Siyasi Konsey BaÅŸkanı Mehdi el-MeÅŸat, baÅŸkent Sana'da balistik füzeler ve Ä°HA modellerinin tanıtıldığı askeri sanayi fuarının açılışını yaptı. 

Fuarda Kudüs 1 kanatlı füzesi, Qasef-2K ve Samad 2 tipi Ä°HA'lar ve Samad 1 insansız keÅŸif uçağının tanıtıldığına iÅŸaret edilen haberde, bu yeni silahların, askeri yeteneklerini artıracağı ve savaşın seyrini etkileyeceÄŸi belirtildi. 

Yemen'deki Husiler, son zamanlarda orta menzilli balistik füzeler ve insansız hava araçlarıyla Suudi Arabistan'da havalimanları baÅŸta olmak üzere birçok hedefe saldırı düzenliyor.

buyuk_82

 

YEMEN KRÄ°ZÄ°

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüÄŸü Yemen'de Ä°ran destekli Husiler ile Suudi Arabistan ve BirleÅŸik Arap Emirlikleri (BAE) desteÄŸini alan hükümete baÄŸlı güçler arasında çatışmalar yaÅŸanıyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baÅŸkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı hükümete destek amacıyla sürdürdüÄŸü hava operasyonlarıyla çok sayıda sivilin toplu ölümüne yol açıyor. 

Sudan ve diÄŸer bazı Arap ülkelerinden askerleri bünyesinde savaÅŸtıran koalisyonun ikinci büyük gücü BAE'nin, Yemen'de meÅŸru hükümetten bağımsız olarak desteklediÄŸi silahlı birlikler üzerinden yürüttüÄŸü çalışmalar ülkedeki krizi derinleÅŸtiriyor. 

Yemen'de yaklaşık 5 yıldır süren çatışmalarda binlerce kiÅŸi yaÅŸamını yitirdi. Dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan Yemen'de iç savaÅŸ nedeniyle büyüyen insani kriz de korkunç boyutlara ulaÅŸtı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.