Sosyal Medya

Güncel

Umman Dışişleri Bakanı Şam'da Esed'le görüştü

Umman Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alevi, Suriye'nin başkenti Şam'a gerçekleştirdiği sürpriz ziyaret kapsamında Suriye rejimi lideri Beşşar Esed'le bir araya geldi.



Umman resmi haber ajansı ONA'da yer alan habere göre, DışiÅŸleri Bakanı Bin Alevi, Suriye rejimi lideri Esed ile baÅŸkent Åžam'da görüÅŸtü.

GörüÅŸmede, ikili iliÅŸkiler ve bu iliÅŸkileri geliÅŸtirme yollarının yanı sıra bölgedeki güvenlik ve istikrarı yeniden saÄŸlamak için sarf edilen çabaların artırılmasına iliÅŸkin meselelerin ele alındığı kaydedildi.

Umman DışiÅŸleri Bakanı Bin Alevi'nin ziyaretinin, Suriye'de olayların patlak vermesinden yaklaşık 8 yıl sonra ülkeye giden Sudan'ın devrik lideri Ömer el-BeÅŸir'in ardından en çok dikkati çeken ziyaretlerden biri olduÄŸu ifade ediliyor.

BeÅŸir, Aralık 2018'de Suriye'nin baÅŸkenti Åžam'a birkaç saatlik sürpriz bir ziyarette bulunarak Esed ile bir araya gelmiÅŸti.

Suudi Arabistan, BirleÅŸik Arap Emirlikleri (BAE), Umman, Kuveyt, Bahreyn ve Katar'ın üyesi olduÄŸu Körfez Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı (KÄ°K), Mart 2012'de Suriye'deki büyükelçilerini çekme kararı almıştı.

Geçen aralık ayında BAE ve Bahreyn, 7 yıl aradan sonra Suriye'nin baÅŸkenti Åžam'da yeniden büyükelçilik açmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.