Sosyal Medya

Güncel

OHAL'den sonra TSK'dan 2 bin 138 personel ihraç edildi

OHAL'in kaldırılmasından bugüne kadar Milli Savunma Bakanı Akar'ın onayıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nden 2 bin 138 personel ihraç edildi. Ayrıca 176 emekli askerin de rütbeleri geri alındı.



OHAL'in kaldırılmasından bu yana Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın onayıyla TSK'dan 2138 personel ihraç edildi, 176 emekli askerin rütbeleri alındı. 
 
Milli Savunma Bakanlığı'na baÄŸlı tüm komutanlık, birlik ve karargahlarda devam eden incelemelerde, FETÖ ile baÄŸlantısı olabilecek personel araÅŸtırılıyor. Önceki uygulama sonuçlarına göre müÅŸterek olarak belirlenen kıstaslar, çalışmalarda tüm ilgili ve yetkili makamlar tarafından hassasiyetle kullanılıyor.
 
Önceki uygulama sonuçlarına göre müÅŸterek olarak belirlenen kıstaslar kullanılarak yapılan deÄŸerlendirme ve teklifler doÄŸrultusunda bakan onayıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığından 1122, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 521 ve Hava Kuvvetleri Komutanlığından 495 personel ihraç edildi. Böylelikle OHAL'in kaldırılmasının ardından TSK'den bugüne kadar ihraç edilen toplam personel sayısı 2138 oldu.
 
Öte yandan söz konusu süre içinde 176 emekli askerin de rütbeleri geri alındı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.