Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dostlarımızın hakkını savundukça ambargolar artıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Milli Savunma Üniversitesi mezuniyet töreninde konuştu.



Milli Savunma Üniversitesi mezuniyet töreninde konuÅŸan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Uluslararası alanda dostlarımızın haklarını savundukça savunma sanayinde maruz kaldığımız ambargoların arttığını görüyoruz." ifadelerini kullandı.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın açıklamalarından satırbaÅŸları:

"Askerlik insanlık tarihi kadar eskidir. Tarih boyunca bizim milletimize Ordu - Millet denmiÅŸtir. Mücadeleye daima hazır bulunmamızdan kaynaklıdır bu. Ezanı, bayrağı, devleti söz konusu olduÄŸunda her bireyi ölürsem ÅŸehit, yaÅŸarsam gazi anlayışı içinde olmuÅŸtur. 15 Temmuz tam bir ÅŸahlanış olmuÅŸtur. Milletimiz darbecilerin karşısına dikilmiÅŸtir. Ä°çindeki ayrık otları ayıklanarak TSK'ya hep sahip çıkılır, bu ocak el üstünde tutulur.

ŞİMDÄ° Ä°HA'MIZI DA SÄ°HA'MIZI DA ÜRETÄ°YORUZ

Ne zaman bölgemizde kritik geliÅŸmeler yaÅŸansa, milletimizi bölmeye, ordumuzu yıpratmaya yönelik hadiselere ÅŸahit oluyoruz. ABd baÅŸkanlarına gittiÄŸimde bana kiralık Ä°HA dahi vermiyorlardı. Kötü komÅŸu bizi ev sahibi yaptı. Åžimdi Ä°HA'mızı da SÄ°HA'mızı da üretiyoruz. FETÖ'nün en çok  hedef aldığı kurmay kadrosuydu. Ordumuzun her seviyedeki ihtiyacı bu kurumlardan karşılanıyor. TSK'ya bir daha ne FETÖ'nün ne de baÅŸka bir cuntacı zihniyetin sirayet etmemesi için bu yeni eÄŸitim sistemini geliÅŸtirmekte kararlıyız. Türk ordusu sadece kendisi için deÄŸil kendisini bekleyen mazlumlar için de  güçlü olmak zorundadır.  

TÜRKÄ°YE NATO'DAKÄ° GÖREVLERÄ°NÄ° YÜZ AKIYLA YERÄ°NE GETÄ°RMÄ°ÅžTÄ°R

FETÖ'nün en çok hedef aldığı subay eÄŸitim kaynaklarımızı yeniden yapılandırdık. Milli Savunma Üniversitesi'nin bünyesindeki eÄŸitim birimleri çok çabuk zamanda toparlandı ve ayaÄŸa kalktı. TSK'ya bir daha ne FETÖ'nün ne de herhangi cuntacı, darbeci zihniyetin sirayet etmemesi için yeni eÄŸitim sistemini geliÅŸtirerek sürdürmekte kararlıyız. Milletimizle ordumuz arasına kimsenin girmesine izin vermeyeceÄŸiz. Tarihin her döneminde olduÄŸu gibi bugün de umudunu bize baÄŸlamış dost ve kardeÅŸ topluluklar, mazlumlar ve maÄŸdurlar için güçlü olmak zorundayız. Türkiye içerisinde yer aldığı askeri ittifaklarda baÅŸarısıyla ve taahhütlerine baÄŸlılığıyla öne çıkan ve takdir toplayan bir ülke durumundadır. Türkiye NATO'da üstlendiÄŸi tüm görevleri alnını akıyla yerine getirmiÅŸtir. Ülkemizi temsil eden askerlerimiz bayrağımızı dalgalandığı her yerde askeri kabiliyetleri, ahlakları, sosyal iliÅŸkileri ile etrafında bir sevgi halesi oluÅŸturmuÅŸtur.

AÅžMAMIZ GEREKEN SORUNLAR VAR

Türkiye'nin son dönemde gündeminde olan önemli bir kısmının da savunma ağırlıklı olduÄŸunu görüyoruz. Mesela S-400 tartışması, F-35'lerin teslimatı, DoÄŸu Akdeniz ve Libya'daki son geliÅŸmelerdir. FETÖ ve benzeri paralel yapılanmaları yakından takip ediyoruz. Uluslararası alanda dostlarımızın haklarını savundukça savunma sanayinde maruz kaldığımız ambargoların arttığını görüyoruz. Ä°htiyacımız olan savunma sanayi ürünlerinin sadece yüzde 20'sini kendimiz üretiyorduk, ÅŸimdi ise yüzde 70. Çok büyük engel, zorluk ve sabotajlarla mücadele ederek savunma sanayinde bu orana ulaÅŸtık. Åžayet bunu baÅŸaramasaydık bugün ne halde olacağımızı düÅŸünmek bile istemiyorum. Cudi, Gabar, Tendürek, Kandil'de Türk uçaklarını, Ä°HA'larını, SÄ°HA'larını göremezdik. Åžimdi bunların inlerine girdik, ÅŸimdi onlar kaçacak delik arıyorlar. Savunma konusunda aÅŸmamız gereken pek çok sorun olduÄŸunun elbette farkındayız.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.