Sosyal Medya

Güncel

Bülent Arınç: Babacan'ın parti kurmasını hızlandırmış olursunuz

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç, kurulu üyelerinin maaşına yapılan zam ve açıklamasıyla ilgili tepkileri değerlendirdi.



CumhurbaÅŸkanlığı Yüksek Ä°stiÅŸare Kurulu (YÄ°K) üyesi Bülent Arınç, kurulu üyelerinin maaşına yapılan zam ve açıklamasıyla ilgili tepkileri deÄŸerlendirdi.
 
Habertürk Televizyonu'nda Veysi AteÅŸ'in sorularını yanıtlayan Bülent Arınç, konuyla ilgili açıklamasının sosyal medyada montajlanarak paylaşıldığını söyledi.
 
Arınç, "Yurt dışındaydım, gelir gelmez montajlarla kurgulanmış bir iftira karşısında açıklama yaptım. Yaptığım konuÅŸmanın arkasındayım, çok açık konuÅŸma. Çok açık söylüyorum, o programda dedim ki, bu bizim irademizle kurulmadı. Sayın CumhurbaÅŸkanımız millete ve devlete emeÄŸi olan kiÅŸileri davet ederek bunca tecrübeden istifade etmek istemiÅŸtir" diye konuÅŸtu.
 
Tepkilere yönelik açıklamasında kendilerini eleÅŸtirenleri kastetmediÄŸini belirten Arınç, "Sosyal medyada inanın haysiyet cellatlığı yapıldı. Asla ve kat'a yeminle söylüyorum, bu maaÅŸ nedir, var mıdır, yok mudur, yüksek midir, alçak mıdır diye eleÅŸtiri yapan hiç kimseyi kastetmedim. Ben eleÅŸtiri hakkının kıymetini bileceÄŸim, ama benim maaşımı eleÅŸtirdi diye bir kiÅŸiye edepsiz diyeceÄŸim, bu mümkün deÄŸil" dedi.
 
Eski TBMM BaÅŸkanı ve AK Parti kurucusu Bülent Arınç, FETÖ'ye bilerek ve isteyerek yardım ettiÄŸi iddiasıyla hakkında dava açılan Ali Babacan ile ilgili olarak, "EÄŸer Babacan'ın yeni parti kurmak iddiasına karşı böyle bir tehdit öngörülorsa Babacan'ın parti kurmasını hızlandırırsınız" dedi.
 
Bülent Arınç, savcıların yanlış yaptığını belirterek "Bu savcılar hukuku biliyorlarsa bence sayın CumhurbaÅŸkanımıza ve hükümete karşı yanlışın içindeler. Hukuken de yanlış, siyaseten de yanlış. Sayın Babacan 14 yıldır bakanlık yaptı. 2002'de benden önce. Ben Meclis BaÅŸkanıydım. Bir bakanın yargılanması konusunda Anayasa'da özel hükümler var bu bir. Bunu sayın savcının bilmesi lazım. Ä°kincisi bu bakana herhangi bir suçlama varsa, sayın savcım ÅŸunu bilsin, Bakanlar Kurulu'nda ortak sorumluluk esastır. Bunu düÅŸünsün, aklını başına alsın. Bakanlık yaptığına, görevinden dolayı suçlamalar olacaksa bütün Bakanlar Kurulu'nu ortaya koyacak uygulama yapması lazım. EÄŸer Babacan'ın yeni parti kurmak iddiasına karşı böyle bir tehdit öngörülorsa Babacan'ın parti kurmasını hızlandırırsınız.  Yargı reformu stratejisi çok önemlidir. Sayın Abdulhamit Gül baÅŸarılı bakanımız. Lekelenme hakkı dedi. Önce ciddi mi diye ona bakacaklar" dedi.
 
Arınç, ÅŸöyle devam etti:
 
Ä°LK TOPLANTIDA MAAÅž KONUÅžULMADI:
 
Ben ya Bosna ya da Kosova'daydım. Telefon ettiler, 'Sayın CumhurbaÅŸkanımız Japonya'ya gitmeden önce istiÅŸare kurulu ile görüÅŸmek istiyor' dediler. 'Ben Bosna'dayım' dedim. Sayın Cemil Çiçek'le konuÅŸtum. Sayın CumhurbaÅŸkanımız 'Ne tavsiye ediyorsunuz, haftada bir mi, ayda bir mi' diye sormuÅŸ. 'Ne maaÅŸ artışı, ne maaÅŸ Allah için konuÅŸulmadı' dedi. 13 bin diyen de, 18 bin diyen de sosyal medya.
 
Ä°KÄ°NCÄ° MAAÅžIMI BURS OLARAK DAÄžITIYORDUM:
 
Ben BaÅŸbakan Yardımcısı iken bir emekli bir de milletvekili maaşım vardı. Ben ikinci maaşımın hemen hemen yarısını burs olarak dağıtıyordum, hanım da öyle yapıyordu. Bir kısmıyla da zekatımıza mahsus buradan dağıtıyorduk. Åžimdi ben tek maaÅŸa kaldım. Tek maaÅŸ yetmeyince arabuluculuk yapmaya baÅŸladım. Ofisimin masraflarını karşılıyor. Buradan gelecek olan para ne kadarsa yarısını burs, yarısını da KHK'larla maÄŸdur olan binlerce kiÅŸi var. Daire baÅŸkanı adam, dava açılmamış, takipsizlik kararı alınmış, ama görevine iade edilmemiÅŸ. Bir kısmının eÅŸi evlere temizliÄŸe gidiyor, yumurta satıyor. KHK'larla iÅŸlerinden atılmış, beraat kararı almış, koÄŸuÅŸturmaya yer olmadığı kararı alınmış insanlar var. Benim çevremde, ailemden insanlar var. Yoksa ceza alanlarla ilgili bir ÅŸey demiyorum.
 
EMEKLÄ°NÄ°N, ASGARÄ° ÜCRETLÄ°NÄ°N YÜZÜNE NASIL BAKARIM:
 
"Son toplantıda maaşına yüzde 40 zam yapan Bülent Arınç, bunu eleÅŸtirenlere edepsiz" dedi. Yok böyle bir ÅŸey, Allah için yok böyle bir ÅŸey. Ben o zaman emeklinin, asgari ücretlinin yüzüne nasıl bakarım. AÄŸzımdan çıkanı kulağım duyuyor. Birisi gelip bana Hz. Ömer'e dedikleri gibi 'Seni ne dinler ne itaat ederiz, önce üzerindeki kumaşın hesabını ver' misali. Ben hesabını vermediÄŸim iÅŸin altına girmem. Ama edebin kenarından geçmemiÅŸ insanlara bu kelime hafif kalıyor. Belaltı vuruÅŸların tek sebebi, Bülent Arınç'ın bugün bulunduÄŸu Yüksek Ä°stiÅŸare Kurulu'dur.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.