Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan Davutoğlu ve Babacan'a: Boş çuval gibi devrilecekler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni parti kuracakları iddia edilen eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu için "AK Parti'nin gölgesini kendi gölgesi sananlar boş çuval gibi devrilecekler" dedi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan milletvekilleriyle genel merkezde kahvaltıda buluÅŸtu. Milletvekilleri, yeni partiden sistem revizyonuna, seçimden Cumhur Ä°ttifakı'na kadar eleÅŸtiri ve görüÅŸlerini aktardı.
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ise yeni parti kurma hazırlığı içinde olan AK Parti’nin önemli isimlerine sert sözlerle uyarılarda bulundu.
Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre toplantının perde arkasında ÅŸunlar yaÅŸandı:
 
'YA MÄ°LLETÄ°N GÖNLÜNE GÄ°RECEKSÄ°NÄ°Z…'
 
"Sisteme dönük eleÅŸtiriler, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun tarafsız cumhurbaÅŸkanı konusunda referandum önerisine de yanıt veren ErdoÄŸan, 'EleÅŸtirileri saygıyla karşılıyoruz ama sistem onayını milletten almıştır. Bunun tartışılması eski sisteme dönülmesinden bahsedilmesi millete hakarettir. Millet iradesi mutlaktır. Perde arkasında yönetimler dönemi bitti. Ya milletin gönlüne gireceksin ya da yönetemeyeceksiniz. 1930'lu yıllarda CHP il baÅŸkanlarını vali atıyordu bunlara geri dönüÅŸ yok' dedi.
 
'BOÅž ÇUVAL GÄ°BÄ° DEVRÄ°LECEKLER'
 
Daha önce Ali Babacan ile görüÅŸen ve partide kalmalarını isteyen, parti kuranların daha önce baÅŸarılı olamadıklarını vurgulayan ErdoÄŸan bu kez yeni parti yoluna çıkanlara sert sözlerle yüklendi. Yunus Emre’nin 'Ä°lla edep' dizelerini kullanan ErdoÄŸan ÅŸöyle dedi:
 
'AK Parti istikamet partisidir. Bu, halkın ve hakkın istikametidir. Biz bu istikamette devam ediyoruz. Bu istikameti ÅŸaşıranlar oldu. Rüyalara dalanlar, mühendislik hesaplarıyla konum bulmaya çalışanlar, AK Parti'nin gölgesini kendi gölgesi sananlar içi boÅŸ çuval gibi devrilecektir. Onların ne peÅŸinde olduÄŸu deÄŸil, bizim ne iÅŸ yaptığımız önemli. Yunus Emre’nin dizelerinde dediÄŸi gibi… Girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep, dediler ilim geride, illa edep illa edep.'
 
'KÜRTLER Ä°ÇÄ°N HER ÅžEYÄ° YAPTIK' 
 
Kürt meselesi konusunda da sitemde bulanan ErdoÄŸan, 'Biz Kürtler için her ÅŸeyi yaptık. Kürt meselesi var demek bana, bize hakarettir. Türkiye meselesi vardır, Türkiye'yi bir bütün olarak ele almak gerekir. Ben Kürtleri ayırmadım' dedi.
 
'Ä°HTÄ°YAÇ VARSA DEÄžERLENDÄ°RÄ°LÄ°R'
 
CumhurbaÅŸkanlığı hükümet sisteminde revizyon tartışmalarına da deÄŸinen ErdoÄŸan, 'Fuat Bey baÅŸkanlığında deÄŸerlendirme yapılıyor. Ä°htiyaç varsa deÄŸerlendirilir. Uygulamada eksiklikler varsa tespitlerimiz olursa deÄŸerlendiririz' dedi.
 
'1,2,3 UYARIR, DEVAM EDERSE GEREKENÄ° YAPARIZ'
 
 Milletvekilleri ağırlıklı olarak yeni sistemde geri planda kalmaktan ve bakanlara ulaÅŸamamaktan yakındı. ErdoÄŸan, 'Milletvekili milli iradenin temsilcisidir. Milli irade mutlaktır. Öyle ÅŸey olmaz. Grup baÅŸkanvekillerine genel baÅŸkan yardımcılarına ulaşın. Bir iki üç uyarır, devam ederse gerekeni yaparız' dedi.
 
'AMERÄ°KA’DA TEK BAÅžKAN YARDIMCISI VAR'
 
Milletvekillerinin, cumhurbaÅŸkanı yardımcısının milletvekili olması konusundaki talepleri üzerine de ABD’den örnek verdi. ErdoÄŸan, 'Amerika'da o kadar nüfusa bir baÅŸkan yardımcısı var. EÄŸer konu seçilmek, meÅŸruiyetse zaten cumhurbaÅŸkanı seçilmiÅŸtir. Bu yeterli' mesajını verdi.
 
HAVUZ MEDYASI: Bu arada milletvekillerinden yandaş medya eleştirisi de geldi. Bir milletvekili 'Havuz medyasını kimse izlemiyor, herkes Fox izliyor' dedi.
 
ÖCALAN MEKTUBU: Milletvekillerinden seçimin yenilenmesinin hata olduÄŸu yolunda eleÅŸtiri de geldi. '13 bin fark o ÅŸekilde kalsaydı Ä°mamoÄŸlu da rahat edemezdi, maÄŸduriyet algısı da oluÅŸmazdı" yorumu yapıldı. Bu arada bir milletvekili, 'Öcalan son anda CHP’ye oy isteseydi biz seçimi alırdık' diye espri yaptığı öÄŸrenildi."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.