Sosyal Medya

Güncel

ABD'de 4 Temmuz kutlamalarının maliyeti tartışma konusu oldu

4 Temmuz Bağımsızlık Günü dolayısıyla düzenlenen kutlamalarda ABD Başkanı Donald Trump'ın talepleri tartışmaya neden oldu.



Washington Post gazetesi, bugünkü haberinde askeri uçakların uçuÅŸ maliyet tahminleri üzerinden yapılan bir analize yer vererek, sadece gösteri uçuÅŸunun maliyetinin 2 milyon doları geçeceÄŸini yazdı.

Trump'ın talimatı doÄŸrultusunda Washington semalarında uçması beklenen Amerikan B-2 bombardıman uçağının gösteri maliyetinin 700 bin doları bulacağına, 2'ÅŸer F-22 ve F-35 savaÅŸ uçağının gösterilerinin de 960 bin dolara mal olacağına iÅŸaret edildi.

Haberde, bu gösterilerin yanı sıra Ulusal Park DirektörlüÄŸünün alandaki düzenlemeleri için de 2,5 milyon dolar harcanacağı belirtildi.

Kutlamalar için Georgia eyaletinden 2 Abrams tipi tank ve çok sayıda zırhlı aracın nakledileceÄŸi ve bunun da ciddi bir maliyet oluÅŸturacağı vurgulanan haberde, "Bunlar sadece Trump'ın hayalini hayata geçirmek için yapılan masraflar." ifadesi kullanıldı.

Trump, 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları kapsamında askeri araçların sergilenmesini istemiÅŸ, ayrıca ABD hava kuvvetlerine ait F-35 ve F-22 savaÅŸ uçaklarının da program boyunca baÅŸkent semalarında uçması yönünde talimat vermiÅŸti.

ABD medyası Trump'ın bu isteÄŸini "maliyetin yüksek olacağı ve ÅŸehir altyapısına zarar verileceÄŸi" gerekçesiyle eleÅŸtirirken, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ve Washington Belediyesi maliyete iliÅŸkin net bir rakam açıklamaktan kaçınmıştı.

Trump, geçen yıl da benzer ÅŸekilde Pentagon'dan Washington'da kapsamlı bir askeri geçit töreni düzenlenmesini istemiÅŸ, tören, 92 milyon dolara mal olacağı medyaya yansıyınca iptal edilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.