Sosyal Medya

Güncel

Çalışmaların sürdüğü FSM'de son durum havadan görüntülendi

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde (FSM) asfalt yenileme çalışmalarında bir hafta doldu. 24 saat aralıksız çalışılan köprüde mevcut asfalt kazındıktan sonra, ortaya çıkan metal kumlanarak pastan arındırılıyor, ardından iki ayrı izolasyon malzemesiyle boyanıyor. Bu çalışmaların ardından köprünün üstü özel bir asfaltla kaplanacak.



Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 27 Haziran 2019 tarihinde baÅŸlayan asfalt yenileme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Köprünün Ankara yönüne trafiÄŸe kapatılan 4 ÅŸeritte süren çalışmalarda bozulmuÅŸ asfalt iÅŸ makineleri ile temizlenerek kazındı. Ortaya çıkan köprünün demir tabliyelerindeki zaman içinde oluÅŸan paslanma ise kumlama yöntemiyle temizleniyor.




Åžu anda köprünün pastan arındırılan bölümlerine iki ayrı izolasyon malzemesi sürülüyor. Ä°zolasyon malzemesinin sürülme aÅŸamasında güneÅŸten ve yaÄŸmurdan etkilenmemesi için köprü üzerine hareketli çadırlar kuruldu. Çalışmalarda iÅŸçiler 3 vardiya halinde 24 saat aralıksız iÅŸlemlere devam ediliyor.

Ä°zolasyon malzemesinin sürülmesinin ardından köprünün üstü özel bir asfalt ile kaplanacak. Köprünün güney bölümünde süren çalışmaların tamamlanmasının ardından trafik yeni yapılan bölüme geçirilerek kuzey tarafta aynı çalışma tekrar edilecek. Köprünün tamamlanma ve trafiÄŸe açılış tarihi olarak Karayolları Genel MüdürlüÄŸü 17 AÄŸustos 2019 tarihini iÅŸaret etmiÅŸti.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.