Sosyal Medya

Güncel

Darbeciler kol kola: Sisi'den Hafter'e destek

Mısır'ın darbecisi Sisi, Libya'da darbe girişiminde bulunan ve geçtiğimiz günlerde göçmen merkezini bombalayan Hafter'e destek amacıyla Bingazi'ye zırhlı araçlar sevk etti.



Mısır’da darbeyle yönetimi ele geçiren Sisi, Libya’da meÅŸru hükümeti devirmeye çalışan general Hafter’e olan desteÄŸini artırıyor. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre Mısır, Bingazi aracılığıyla Libya’nın El Cufra ve Bani Walid ÅŸehirlerine zırhlı araç konvoyu gönderdi.

19-07/04/konvoy-foto.jpg

MURSÄ°'NÄ°N KATÄ°LLERÄ°NDEN HAFTER'E DESTEK
 
Abdülfettah el Sisi, Mısır’da demokratik yöntemlerle seçilmiÅŸ CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi yönetimine darbe yapmıştı. Darbeyle 40 bin kiÅŸi keyfi olarak tutuklanmış, 529 kiÅŸi hakkında idam cezası verilmiÅŸ ve darbeye direnen 3 bin 510 kiÅŸi cuntacılar tarafından öldürülmüÅŸtü.
 
Sisi, ÅŸimdi Libya’yı iç savaÅŸa sürükleyen, meÅŸru hükümeti devirmeye çalışan, Türkiye’yi hedef almaya kalkan çetecilerin başındaki General Halife Hafter’e destek veriyor.
 
General Halife Hafter’e baÄŸlı güçler, 6 Türk vatandaşı gemiciyi alıkoymuÅŸ, ardından serbest bırakmıştı.
 
Son olarak Hafter güçleri, Libya’da Trablus’un doÄŸusunda düzensiz göçmenlerin kaldığı bir barınma merkezini vurmuÅŸ, saldırıda 40’tan fazla kiÅŸi yaÅŸamını yitirmiÅŸti.
 
ABD KINAYAMADI
 
BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi, Libya’nın baÅŸkenti Trablus’a yakın Tacura bölgesinde göçmenlerin kaldığı merkeze düzenlenen hava saldırısına iliÅŸkin acil toplanma kararı aldı. Fakat konseyin saldırıyı kınayan ve ateÅŸkes çaÄŸrısı yapan açıklaması ABD’nin engeline takıldı.
 
BM Libya Özel Temsilcisi Gassan Selame, saldırının “savaÅŸ suçu niteliÄŸi taşıyabileceÄŸi” açıklamasında bulundu.
 
Türkiye, bu saldırının insanlık suçu olduÄŸunu belirterek, uluslararası soruÅŸturma çaÄŸrısı yaptı. Hemen ardından Avrupa BirliÄŸi, Almanya ve Fransa saldırıyı kınadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.