Sosyal Medya

Güncel

Boeing kaza kurbanlarının ailelerine para ödeyecek

Boeing, Endonezya ve Etiyopya'daki kazalarda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına 100 milyon dolarlık yardım yapılacağı duyuruldu.



Endonezya ve Etiyopya'da meydana gelen kazaların ardından eleÅŸtirilerin hedefinde olan Boeing, kaza kurbanları için yeni bir adım attı.

Åžirketten yapılan açıklamada, birkaç yıllık süreçte kurban aileleri için 100 milyon dolarlık yardım yapılacağı, ÅŸirket çalışanlarının da bu yardımlara katkıda bulunabileceÄŸi vurgulandı.

Söz konusu yardımların ulaÅŸtırılması için yerel hükümet ve sivil toplum kuruluÅŸları ile de çalışılacağına iÅŸaret edilen açıklamada, paranın kurbanların ailelerinin eÄŸitimi, gündelik masrafları ve kazadan etkilenenlerin ekonomik kalkınması için kullanılacağı kaydedildi.

Ayrıca açıklamada, bu 100 milyon doların, ÅŸirkete dava açan aile ve kiÅŸilere ödenecek tazminatların dışında olduÄŸunun da altı çizildi.

Açıklamada görüÅŸlerine yer verilen Boeing Üst Yöneticisi (CEO) Dennis Muilenburg, ÅŸirketin yaÅŸanan can kayıplarından dolayı derin üzüntü içinde olduÄŸunu belirterek, "Kazalarda yaÅŸamını yitirenlerin aileleri ve yakınlarına en derin taziyelerimizi sunuyoruz, açılan bu fonla bu kiÅŸilere biraz rahatlık saÄŸlamayı umuyoruz." ifadelerini kullandı.

BOEÄ°NG 737 MAX 8 KRÄ°ZÄ°

Endonezya'da Lion Hava Yollarına ait "JT 610" sefer sayılı Boeing 737 Max 8 tipi uçak, 29 Ekim 2018'de, Cakarta'dan Sumatra Adası'ndaki Pangkal Pinang ÅŸehrine gitmek üzere havalandıktan kısa bir süre sonra denize çakılmıştı. 189 kiÅŸinin yaÅŸamını yitirdiÄŸi kaza, bu tip uçakların ilk kazası olarak tarihe geçmiÅŸti.

Etiyopya Hava Yollarına ait Boeing 737 Max 8 tipi yolcu uçağı da, 10 Mart'ta Addis Ababa'dan Kenya'nın baÅŸkenti Nairobi'ye gitmek için havalandıktan kısa süre sonra düÅŸmüÅŸ, uçaktaki 157 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti.

Etiyopya'daki kazanın ardından Türkiye, Çin, Etiyopya, Ä°ngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya'nın da aralarında bulunduÄŸu birçok ülke "Boeing 737 Max" tipi uçakların operasyonlarını geçici olarak durdurmuÅŸ ve hava sahalarını bu uçuÅŸlara kapatmıştı.

Her iki kazada da 737 Max tipi uçaklarda, hücum açısı sensörleri arasındaki veri uyuÅŸmazlığının "Manevra KarakteristiÄŸi Takviye Sistemi" (MCAS) adı verilen kontrol sisteminin otomatik devreye sokmasının etkili olduÄŸu belirtilmiÅŸti.

 Boeing, 737 Max tipi uçakların hücum açısı sensörlerinin MCAS yazılımına yanlış veri saÄŸlaması durumunda, ek güvenlik katmanları saÄŸlayacak bir güncelleme yapacağını duyurmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.