Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İntikam değil, adalet peşindeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni'nde konuştu.



Uluslararası ÖÄŸrenciler Mezuniyet Töreni'nde konuÅŸan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Vatanımızı korurken de, yurt dışında terörle mücadele ederken de, zulümlere tepki koyarken de, intikam deÄŸil adalet peÅŸindeyiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Hedefimiz 2023 yılında uluslararası öÄŸrenci sayımızı 200 bine çıkarmaktır.

"MEZUN OLUP ÜLKESÄ°NE DÖNEN EVLATLARIMIZLA Ä°RTÄ°BATI KOPARMAMALIYIZ"

Mezun olup ülkesine dönen evlatlarımızla irtibatı koparmamalıyız. Biz sizleri ülkenize döndüÄŸünüz zaman, Türkiye'nin misyon ÅŸefleri olarak görüyor, öyle görmek istiyoruz.

Japonya'da 800 üniversiteden 80'i kadın üniversitesi. Sadece kızlardan oluÅŸan üniversite. KreÅŸten alıp ilk, orta, lise, ardından üniversite olmak suretiyle farklı bir yapıyı Japonya'da oluÅŸturmuÅŸ durumdalar. Bunlarla beraber bu alanda atılan adımın bizler için önem arz ettiÄŸini ÅŸu anda YÖK BaÅŸkanına hatırlatıyorum, çalışmanı da buna göre yap. Türkiye de benzer bir adımı atmalı.

Türkiye Maarif Vakfımız aracılığıyla yurt dışında faaliyete geçirdiÄŸimiz 2 üniversite, 269 okul ve 35 de yurt bulunuyor. Pek çok sivil toplum kuruluÅŸumuzun da yurt içinde ve dışında benzer atılımları olduÄŸunu biliyoruz. Åžimdi altyapıyı daha da güçlendirme ve kaliteyi yükseltme zamanıdır.

"HEP BÄ°RLÄ°KTE, YENÄ° DÜNYA Ä°LE BAÅžA ÇIKABÄ°LECEK YÖNTEMLER GELÄ°ÅžTÄ°RMELÄ°YÄ°Z"

Vicdanın, ahlakın, merhametin, adaletin hakim olduÄŸu bir küresel düzeni inÅŸa edene kadar hep birlikte durmadan, dinlenmeden çalışmalıyız.

Elbette tarihi geri saramaz, olana olmamış gibi davranamayız. Bize düÅŸen, geliÅŸmeleri ilkelerimiz çerçevesinde yönlendirmeye çalışmaktır.

Artık alternatif medya kaynaklarından da sesimizi duyurabiliyoruz. Bu süreçte meselelere bakışımız dönüÅŸüm geçiriyor. Hep birlikte yeni dünya ile baÅŸa çıkabilecek yöntemler geliÅŸtirmeliyiz.

"DAHA ÖNCE YAPILAN YANLIÅžLARI DÜZELTMEYE ÇALIÅžIYORUZ"

Daha önce yapılan yanlışları düzeltmeye gayret ediyoruz. Son 17 yılda çok büyük mesafe aldık. Ülkemizi pek çok alanda ileriye taşıdık.

Bugün Filistin davasını savunan, Afrika'ya el uzatan, OrtadoÄŸu ve Balkanlar'da kardeÅŸlerine sahip çıkan bir Türkiye var.

Haksızlık, hukuksuzluk karşısında sesini yükselten bir Türkiye varsa, bu bizim dönemimizde olmuÅŸtur.

"ONURLU DURUŞUMUZU SONUNA KADAR MUHAFAZA EDECEĞİZ"

Onurlu duruÅŸumuzu hem kendimiz, hem dostlarımız için sonuna kadar muhafaza edeceÄŸiz.

"TARÄ°H BOYUNCA MAZLUMLARA KUCAK AÇMIÅž BÄ°R MÄ°LLETÄ°N TOPRAKLARINDASINIZ"

Genç kardeÅŸlerim, sizler tarih boyunca mazlumlara kucak açmış bir milletin topraklarında bulunuyorsunuz.

Biz geçmiÅŸteki zaferlerimizi anarken, geleceÄŸimiz için de dersler çıkarmayı tercih ederiz.

"İNTİKAM DEĞİL, ADALET PEŞİNDEYİZ"

Vatanımızı korurken de, yurt dışında terörle mücadele ederken de, zulümlere tepki koyarken de, intikam deÄŸil adalet peÅŸindeyiz.

Eli kanlı katillerin bizi ve Ä°slam dünyasını çekmek istediÄŸi tuzaÄŸa asla düÅŸmeyeceÄŸiz.

Bize yönelik haksızlıklarla mücadele ederken; Hukuk, demokrasi, ahlak ve meÅŸruiyet zemininden kesinlikle ödün vermeyeceÄŸiz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.