Sosyal Medya

AK Parti’nin çekirdek seçmen oranını açıklayan KONDA'dan Gül ve Babacan'a tavsiyler

23 Haziran'ın ardından İstanbul seçim sonuçlarının etkileri tartışılmaya devam ediyor. Seçimi bilen anket şirketi KONDA'nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır, yeni parti iddialarıyla gündemde olan Abdullah Gül ve Ali Babacan'a tavsiyelerde bulundu.



Seçim sonuçlarında görülen 9 puanlık farkın büyük bölümünün sandığa daha fazla giden CHP ve HDP seçmeninden kaynaklandığını söyleyen Ağırdır, "Ä°ktidar bloÄŸunun %2'si muhalefet bloÄŸuna geçti" dedi.
 
Ä°ktidarın seçimden sonuç çıkardığına dair bir emare olmadığını dile getiren Ağırdır, AK Parti'nin örgütsel yapısın deÄŸiÅŸtiÄŸini ve artık toplumun sadece %25'inin AK Parti çekirdek (kalıcı) seçmeni olduÄŸunu vurguladı.
 
Abdullah Gül ve Ali Babacan'a tavsiye
 
Bekir Ağırdır, AK Parti cephesindeki bölünme eÄŸilimlerinin sonucunda çıkması beklenen Abdullah Gül ve Ali Babacan'ın siyasi partilerini de yorumladı.
 
Toplumdan oy almak için her iki grubun da açık özeleÅŸtiri yapmadan inandırıcı olmalarının zor olduÄŸunu söyleyen Ağırdır: "Geçen 15 yılda veballeri yokmuÅŸ gibi davranarak bu iÅŸten sıyrılamazlar" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.