Sosyal Medya

Güncel

Kulis: CHP'nin bundan sonra iktidar odaklı çalışacağını belirten Kılıçdaroğlu'nun hedefi yüzde 50 artı 1

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, dün, milletvekilleri ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla genişletilmiş PM toplatısı gerçekleştirildi.



KılıçdaroÄŸlu'nun yaptığı deÄŸerlendirmede CHP’nin bundan sonra iktidar odaklı çalışacağını belirterek, “Bundan sonra seçim kaybetmeyeceÄŸiz” dediÄŸi belirtildi. KılıçdaroÄŸlu’nun kurmaylarına, “GüçlendirilmiÅŸ parlamenter sistem ana hedefimiz. Ama o zamana kadar planlarımızın hepsi yüzde 50 artı 1’i yakalamaya yönelik olmalıdır” dediÄŸi ifade edildi.
Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın kulis haberine göre, toplantıda KılıçdaroÄŸlu, milletvekillerine Meclis çalışmalarının devam ettiÄŸine iÅŸaret ederek, parlamentonun boÅŸ bırakılmaması talimatını verdi. Meclis’in tatile girmesinin ardından milletvekillerinin seçim varmış gibi çalışmaya devam etmesini isteyen KılıçdaroÄŸlu’nun, “Çankaya’da oy istemek yerine karşı mahallelere gidin oralardan oy isteyin. Kolayı deÄŸil zoru baÅŸarmak önemli. Millet Ä°ttifakı’nın muhafaza edilmesi önemli. O nedrenle herkesle kucaklaÅŸmalıyız” dediÄŸi aktarıldı
 
Bundan sonra çok daha zorlu bir sürecin kendilerini beklediÄŸine iÅŸaret eden KılıçdaroÄŸlu’nun, “Bundan sonrası daha zor, baÅŸarılı olmak zorundayız. Yoksa bu halkın bize verdiÄŸi bu krediyi bitiririz” deÄŸerlendirmesini yaptığı belirtildi.
 
Belediye baÅŸkanları için açıkladığı 7 maddelik halkçı belediyecilik ilkelerine iÅŸaret eden KılıçdaroÄŸlu’nun tevazuyu kaybetmeden doÄŸru ilkelerle çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “Bu 7 ilkeye uyacağız ve kentleri adaletle yöneteceÄŸiz. Bundan sonra genel iktidarı alıp Türkiye’nin sorunlarını çözeceÄŸiz. Yapılacak ilk genel seçimde iktidara geleceÄŸiz” dediÄŸi kaydedildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.