Sosyal Medya

Güncel

Ahmet Davutoğlu'ndan Ak Parti eleştirisi: Devlet işleriyle aile yapısı kesinlikle ayrılmalıdır

Elazığ Gönül Dostları Buluşması'nda konuşan eski başbakan Ahmet Davutoğlu, partisine yönelik ağır eleştirilerde bulunarak, 'Ne yanlışlar yaptık ki bugün bu noktadayız? Tabanda büyük kitleler kopmaya başladıysa insanları neyle tehdit ederseniz edin o çözülüşü durduramazsınız' dedi.



Yeni parti kurma çalışmaları içerisinde bulunduÄŸu öne sürülen eski BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, Elazığ'da düzenlenen Gönül Dostları BuluÅŸması'nda, partisine yönelik ağır eleÅŸtirilerde bulunarak, "Ne yanlışlar yaptık ki bugün bu noktadayız? Tabanda büyük kitleler kopmaya baÅŸladıysa insanları neyle tehdit ederseniz edin o çözülüÅŸü durduramazsınız" dedi.

Partinin içinden kendisine destek veren bazı insanların kameralar önünde var olan durumu meÅŸrulaÅŸtırmaya çalıştıklarını söyleyen DavutoÄŸlu, "Ä°nsanları bu duruma düÅŸürmemeliyiz. Herkes düÅŸüncelerini açık bir ÅŸekilde dile getirebilmeli." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

DavutoÄŸlu, yapılan yanlışların muhasebesinin yapılması gerektiÄŸi görüÅŸünü beyan etti.

 DavutoÄŸlu'nun konuÅŸmasından satır baÅŸları ÅŸöyle:

Ciddi savrulmalar yaÅŸadık, cesaretle önümüzdeki meseleleri tartışmalıyız.

Kimse bizi o kitlelerin ruhundan ahlakından soyutlayamaz ve ayıramaz. 

Hiçbir mevki beklentimiz olamaz.

Ä°stanbul seçimlerinde 800 bin oyla tekrar kaybetmiÅŸse, bunun sorumlusu eylemde söylemde ahlakta siyasi ayakta ciddi savrulmalara sebep olanlardır.

Bakınız partiler ve siyasi hareketler tavanda bölünmez. Tavanda bölünmüÅŸse ciddi bir sıkıntı deÄŸildlir. Bizim hareketimizde de 2 kez bölünme oldu ama eÄŸer tabanda bir kayma varsa iÅŸte tehlikeli olan odur. Yüzde 15'lik kitle bir baÅŸka yere doÄŸru gitmiÅŸse kimse bunu engelleyemez.

1 Kasım 2015'te biz Türkiye'de yüzde 49,5 oy aldık. Åžimdi cumhur ittifakı olarak yüzde 44 oy aldılar. Yüzde 8 ile 10 oy oranında MHP'ninse AKP'nin oy oranı yüzde 34'lere çekilmiÅŸtir. Sorulması gereken soru ne yanlışlar yaptık ki parti bu banda geriledi ve bir kopuÅŸ yaÅŸandı?

Bugün susma vakti deÄŸildir. Kapılar kapılar ardında konuÅŸtuÄŸumuz kapı önlerinde gerçekleri susma vakti deÄŸildir.

Ne yanlışlar yaptık ki bugün bu noktadayız? Yoksa ÅŸu veya bu kiÅŸinin bir partiden ayrılmasıyla o parti bölünmez. Tabanda büyük kitleler kopmaya baÅŸladıysa insanları neyle tehdit ederseniz edin o çözülüÅŸü durduramazsınız.

Gelin muhasebe yapalım. Bizim meselemiz parti isminden bağımsız olarak, çaÄŸdaÅŸ bir ülkede yaÅŸamak.

Vicdan açığı varsa bunu kapatmak mümkün deÄŸildir. EÄŸer 13 bin oyla kaybedilmiÅŸ bir seçimden sonra ülkede büyük ölçüde siyasi ve ekonomik tablo deÄŸiÅŸmemiÅŸse bunun sebebi milletin vicdanından kopuÅŸtur. Bizi eleÅŸtirenler düÅŸünmek zorunda.

Bir seçimde beka kaygısından bahsedip bu ÅŸekilde düÅŸünmeyen herkesi terörist olarak itham ettikten sonra diÄŸer seçimde Ä°mralı'ya baÅŸvurmak milletin vicdanından kopuÅŸtur.

Bu kopuÅŸu çözmedikçe herhangi bir toparlanma olamaz.

Yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç var.

Adalet öylesine örselendi ki insanların hukuk sistemine güvenini sarsıyorlar. 

Adalet terazisi ölçer, ölçülmez. 

Adalet duygumuzu sarsacak her ÅŸey için ortak tavır alma vakti geldi.

Ülkemiz çok yoÄŸun bir ekonomik krizin içinde ciddi bir mücadele veriyor.

Ekonomik sıkıntılarla karşılaşıyoruz 2008'de olduğu gibi.

Ekonominin başında ekonomiden anlayan insanlar vardı; vizyon vardı. 

Fark ÅŸu; bugün koyduÄŸunuz kuralın yarın deÄŸiÅŸmeyeceÄŸini göstereceksiniz; israfa yol açmayacaksınız, ÅŸeffaf olacaksınız; ekonomiyi üstlenen kiÅŸilerin herkesle konuÅŸan, açık bir anlayışla davranması lazım. Yukarıdan bakan bir ekonomi anlayışıyla bu ekonominin içinden çıkamayız.

Bizim AK partiye zarar vermeye çalıştığımızı söyleyenler, Siz bu hareketin içinde yokken biz bu davayı omuzlanmıştık.

Devlet mimarisi kiÅŸilere siyasi parti görüÅŸlerine göre inÅŸa edilmez. Çarpık parlamenter sistemden çarpık bir sisteme CumhurbaÅŸkanlığı sistemi adı altında geçildi.

KardeÅŸi kardeÅŸe düÅŸüren, en yakın dava arkadaÅŸlarını birbirine düÅŸüren 12 Eylül Anayasası ile; Ecevit'le Erbakan'ı karşı karşıya getiren; Bazı çıkar çevreleri üzerinden bizleri karşı karşıya getiren bir anayasa yanlış.

CumhurbaÅŸkanına düÅŸüncelerimi 5 kez ilettim; bizim hesabımız doÄŸru olanı söylemek. Neyi yanlış görüyorsam söyleyeceÄŸim.

Bizim hesabımız bir ÅŸekilde kendimizi ortaya koymak deÄŸil, doÄŸru olanı söylemek.

Sade bir vatandaÅŸ olarak size söz veriyorum neyi yanlış görüyorsam söyleyeceÄŸim.

Cumhurbaşkanı makamıyla genel başkanlık makamının birleştirilmesi hem cumhurbaşkanlığına hem de AK Parti'nin kurumsallaşmasına zarar vermiştir.

Devlet işleriyle aile yapısı kesinlikle ayrılmalıdır. Birinci dereceden akraba olmamalıdır.

Åžeffaflık, siyaset yasası derhal çıkarılmalıdır.

Görev deÄŸiÅŸikliÄŸi deÄŸil bir hal deÄŸiÅŸimi lazım.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.