Sosyal Medya

Güncel

Ak Parti'den Barış Yarkadaş'ın başörtüsü düşmanlığına tepki

Barış Yarkadaş'ın, katıldığı bir televizyon programında başörtülülere yönelik "Bunlar hakim olamaz, olmamalı" sözleri büyük bir infiale neden oldu. Birçok kesimden bu ifadelere tepki geldi.



Gazeteci ve CHP eski milletvekili Barış YarkadaÅŸ'ın, katıldığı bir televizyon programında baÅŸörtülülere yönelik "Bunlar hakim olamaz, olmamalı" sözleri büyük bir infiale neden oldu. Birçok kesimden bu ifadelere tepki geldi.
 
YarkadaÅŸ'ın bu çaÄŸdışı söylemlerini AK Parti Grup BaÅŸkanvekili Av. Özlem Zengin yorumladı:
 
 Böyle bir ÅŸeyler duyunca iç daralması yaşıyorum. Tam diyorsunuz ki her ÅŸey bitti. Ä°nsanlar sizi anladı. Bir bakıyorsunuz en baÅŸa gelmiÅŸsiniz.
 
 "HÄ°ÇBÄ°R ZAMAN ÖZÜR DÄ°LEMEDÄ°LER"
 
 Senelerce baÅŸörtüsü yüzünden kadınlara zulüm edenler içlerinde siyasi partiler de var. Bunun en başında CHP geliyor. Bu yaklaşım içerisinde olanlar, bu yasaklar ortadan kalkınca hiç helalleÅŸmediler. Hiç gerçek manada özür dilemediler. Bir donma hali oldu sanki. Durdu öylece zaman. Daha dün genel kurulda oldu. ‘Evet haklıydınız’ sözlerini kullanmakla beraber alttan alta en ufak bir boÅŸluk bulduklarında bu tezi yeniden canlandıracak bir ruh haline bürünüyorlar. Bazen sıradan bir vatandaşın metroda yaptığı, bazen kamuoyunun tanıdığı bir kiÅŸi. Günün sonunda rahatsız edici olan bu zihniyetin kaybolmaması. AK Parti iktidarında hiçbir başı açık kadın yoktur ki, böyle bir cümleye maruz kalsın. Böyle bir cümle duyuldu mu? Türkiye’de başı açık kadın hakim olamaz. Başı açık kadın milletvekili olamaz.” Böyle bir ÅŸey oldu mu?
 
" BAÅžÖRTÜLÜ KADINDAN ELBETTE HAKÄ°M OLUR"
 
Toplumsal barış adına muazzam bir ÅŸey baÅŸarıldı. Türkiye’de siyaset adına temel bir problemini aÅŸtı. BaÅŸörtüsü problemini aÅŸtı. Gençler beraber üniversiteye gidiyor, milletvekili olabiliyorlar. Elbette ki hakim olur. Kafalarda ÅŸöyle bir problem var: Başı açık olmak normal,  baÅŸörtülü olmak anormalmiÅŸ gibi bir fikir akıllarının hala arka planında var. Ä°nsanlar kendi fikirlerine raÄŸmen adildirler. Hepsinin kafasında bir fikir vardır. Giydikleri kıyafetten, kullandıkları objeden, tercih ettiÄŸi kelimelere kadar aslında her ÅŸey bellidir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.