Sosyal Medya

Güncel

ABD'den Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun oğluna yaptırım

ABD Hazine Bakanlığı, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun oğlu Nicolas Maduro Guerra'yı yaptırım listesine aldı.



ABD Hazine Bakanlığı, Venezuela Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro'nun oÄŸlu Nicolas Maduro Guerra'yı yaptırım listesine aldığını açıkladı.

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi'nden (OFAC) yapılan yazılı açıklamada, Venezuela Devlet BaÅŸkanı Maduro'nun oÄŸlu Nicolas Maduro Guerra'nın yaptırım listesine alındığı duyuruldu. Açıklamada yaptırıma iliÅŸkin detay verilmedi.

Öte yandan ABD basınına konuÅŸan ve ismi açıklanmayan üst düzey yetkili Guerra'ya uygulanan yaptırımın, Karakas hükümetindeki yolsuzlukları ortaya çıkarma çabalarının bir parçası olduÄŸunu söyledi. Yetkili, "Maduro'nun bölgede, Venezuela'nın tüm kurumlarında ve özellikle Ulusal Meclis'te yaptığı yolsuzluÄŸun büyüklüÄŸüne dikkati çekmeye ve sona erdirmeye çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ise Nicolas Maduro'nun Venezuela halkını bastırmak için oÄŸlu Guerra'yı kullandığını savunarak "Venezuelalılar acı çekerken, sahte seçimler üzerine kurulan Maduro rejiminin iç halkası yaptığı yolsuzluklarla lüks içinde yaşıyor." yorumunu yaptı.

Ulusal Anayasa Meclisi üyesi olan Guerra, aynı zamanda BaÅŸkanlığa ait Özel MüfettiÅŸler Kurulu BaÅŸkanlığı görevinde bulunuyor.

Venezuela'daki geliÅŸmeler

Geçen yıldan bu yana ağır ekonomik krizle siyasi çalkantıların yaÅŸandığı Venezuela'da, muhalefetin kontrolündeki Ulusal Meclis'in BaÅŸkanı Guaido, 23 Ocak'ta kendini "geçici devlet baÅŸkanı" ilan etmiÅŸ, baÅŸta ABD olmak üzere birçok Latin Amerika ve Batı ülkesinin desteÄŸini almıştı.

Guaido ile partisinin ev hapsindeki eski lideri Leopoldo Lopez, 30 Nisan'da bir grup askerle Maduro hükümetini devirmek üzere halkı sokaÄŸa çağırmıştı.

Muhalifler, bu çaÄŸrı üzerine birçok kentte sokaÄŸa çıkmış, protestolar daha sonra belirli bölgelerde ÅŸiddet eylemlerine dönüÅŸmüÅŸtü.

Maduro taraftarlarının da sokaÄŸa çıkarak Devlet BaÅŸkanlığı Sarayı Miraflores etrafında toplandığı günün sonunda Lopez, önce Åžili, ardından da Ä°spanya BüyükelçiliÄŸine sığınmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.