Sosyal Medya

Güncel

İBB önünde bildiri okuyan grup: Bize ne için orada olacağımız söylenmedi. Şu saatte burada olacaksınız olmazsanız işinizden olursunuz

Candaş Tolga Işık - Posta



Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu’yla konuÅŸup yazdım, Ä°BB binası önünde seçim sürecinde bildiri okuyan çalışanlara yönelik tavrını aslında çok net ifade etti Ä°mamoÄŸlu: “Kimseye bir kinim, kimseyi ekmeÄŸinden etmek gibi bir derdim yok. Ä°ÅŸ hukukuna, ahlakına uygun davranan, bileÄŸinin hakkıyla orada çalışan herkesin başımın üstünde yeri var.”
 
Ä°mamoÄŸlu’nun intikam peÅŸinde koÅŸmaması çok şık, kendisine yakışan bir hareket. Dün de yazdım. Lakin bu ifadeyi Ä°BB’de çalışırken parti militanlığı yapan, Ä°BB’den hak etmediÄŸi halde maaÅŸ alan, vesaire... artık aklınıza kim geliyorsa, “Herkes kaldığı yerden devam edecek iÅŸine...” diye algıladıysanız büyük bir yanılgı içindesiniz!
 
Zira BaÅŸkan Ä°mamoÄŸlu’nun açıklamasındaki ÅŸu kısma dikkat: “BileÄŸinin hakkıyla orada çalışan ve iÅŸ ahlakı-hukukuna uygun davranan herkes...” Bu ne demek?
 
1- Bankamatik çalışanları Ä°BB’den temizlenecek! Orada birilerinin adamı/torpillisi olduÄŸu için maaÅŸ alan kim varsa belediyeyle iliÅŸkisi kesilecek.
 
2- Belediyede çalışırken gerek sosyal medya gerekse diÄŸer farklı mecralar üzerinden hakaret, iftira veya benzeri yasa dışı eylemlerde bulunanlarla ilgili yasal süreç baÅŸlatılacak. Gereken neyse yapılacak.
 
BÄ°LDÄ°RÄ°CÄ°LERDEN MESAJ VAR!
 
Ä°BB önünde bildiri okuyan çalışanlardan iki gündür mesajlar yağıyor. Diyorlar ki “Bize ne için orada olacağımız söylenmedi. Åžu saatte burada olacaksınız olmazsanız iÅŸinizden olursunuz diye talimat geldi.
 
Mecburen gittik.” DoÄŸru mu deÄŸil mi, iÅŸler terse dönünce mi böyle söylüyorlar bilemem. Ama kendilerinden gelen bilgi aynen bu. Muhtemelen bu eylemleriyle ilgili Ä°BB’de bir disiplin süreci baÅŸlatılacaktır. Sürecin sonunda çalışanlar tehditle oraya getirildiyse tehdit edenlere, gönüllü geldilerse bizzat kendilerine ceza verilebilir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.