Sosyal Medya

Güncel

Trump: İran'a saldırı için Kongre'nin onayına ihtiyacım yok

ABD Başkanı Trump, İran'a yönelik muhtemel bir saldırı talimatı için Kongre'nin onayına ihtiyacı olmadığını söyledi. ABD ile İran arasındaki gerilim artarken, Kongre'deki Demokratlar, Trump yönetiminin Tahran'a karşı herhangi bir askeri eyleme geçmeden önce Kongre'den onay alması gerektiğini savunuyor.



ABD BaÅŸkanı Donald Trump, The Hill internet sitesine verdiÄŸi mülakatta ABD-Ä°ran gerilimini deÄŸerlendirdi.
 
Kongre'nin onayını almadan Ä°ran'a yönelik herhangi bir saldırı yapma yetkisine sahip olup olmadığı ÅŸeklindeki soruya yanıt veren Trump, "Evet, buna yetkim var." dedi. Trump, "Ä°ran konusunda ne yaptığımızla ilgili Kongreyi sürekli bilgilendiriyoruz, sanıyorum bunu da takdir ediyorlar. Onları güncel tutmak istiyorum ama yasal olarak bunu yapmak zorunda deÄŸilim." ifadesini kullandı.
 
Temsilciler Meclisi'nin Demokrat BaÅŸkanı Nancy Pelosi'nin "Trump Ä°ran'ı vurmadan önce bizden yetki istemeli." ÅŸeklindeki açıklaması hatırlatılan Trump, "Buna katılmıyorum; birçok insan buna katılmıyor." dedi.
 
Ä°ran'a yönelik bir hava saldırısına onay vermeye çok yakın olduÄŸunu anlatan Trump, "Daha sonra bunu yapmamaya karar verdim. Bu kararı bir noktada verecektim ve sonra yapmamaya karar verdim çünkü gerçekten orantılı olmayacaktı." ifadelerini kullandı.
 
NE OLMUÅžTU?
 
ABD ile Ä°ran arasındaki tansiyon artarken Kongre'deki Demokratlar, Trump yönetiminin Tahran'a karşı herhangi bir askeri eyleme geçmeden önce Kongre'den onay alması gerektiÄŸini savunuyor.
 
Geçen hafta ABD'ye ait bir insansız hava aracının Ä°ran tarafından düÅŸürülmesi sonrasında iki ülke arasındaki ipler iyice gerilmiÅŸ, Trump dün imzaladığı bir baÅŸkanlık kararnamesiyle Ä°ran lideri Ayetullah Ali Hamaney'i yaptırım listesine almıştı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.