Sosyal Medya

Bakan Soylu'dan FOX TV'ye sert sözler: Siz ahlaksızlığın ortaya çıkarılmasını eleştiriyorsunuz, ahlaksızları eleştirmiyorsunuz

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´dan FOX TV muhabirinin sorusu üzerinden çok sert açıklamalarda bulundu. Fatih Portakal'ın İmamoğlu'nun valiye küfürler savurduğu videoyu yayınlamamasına ateş püsküren Soylu, Küçükkaya ve İmamoğlu görüşmesinin medyaya yansımasına tepki gösterenlere, 'Siz ahlaksızlığın ortaya çıkarılmasını eleştiriyorsunuz, ahlaksızları eleştirmiyorsunuz.' dedi.



Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Ä°stanbul Ä°l Nüfus MüdürlüÄŸünü ziyaret etti.
 
FOX TV muhabirinin CHP Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Adayı Ekrem Ä°mamoÄŸlu ve Ä°smail Küçükkaya görüÅŸmesinin güvenlik kamerası görüntülerinin paylaşılmasına iliÅŸkin soru üzerine, ÅŸunları söyledi: "Genelgeyi iyi okuyun. O genelgeyi yukarıdan aÅŸağıya Ä°smail Küçükkaya ve Sayın Portakal okursa o genelgenin neyi ifade ettiÄŸi ortaya konulur. Ama bir millet kandırılıyor ve bir millet aldatılıyor. Bu milleti kandıranla aldatan sizin televizyonunuzda ÅŸu anda program yapan arkadaÅŸlar. Bir büyükÅŸehir belediye baÅŸkan adayı, bizim bir Sayın Valimize 'it' diyor, bu kamera kayıtları sizde ve ben size çaÄŸrıda bulundum, bunları yayımlayın diye. Benimle dalga geçer gibi beni programa çağırıyorlar. Benimle dalga geçer gibi... Affedersiniz ama edep aranır hale gelmiÅŸ."
 
Herkesin haddini bilmesi gerektiÄŸini ifade eden Soylu, ÅŸunları kaydetti: "Herkes kendi iÅŸini yapsın. Ben kendi iÅŸimi yapmaya çalışıyorum. Görüntülerin paylaşılması için ÅŸunu söylüyorum; o görüntüleri Portakal da Ä°smail Küçükkaya da gördüler, valiye 'it' dediÄŸi görüntüleri gördüler ve paylaÅŸmadılar. VatandaÅŸ gördü, baÅŸka kaynaklardan aldı ve gördü. BaÅŸka kaynaklardan bunu elde etti. Ama onlar paylaÅŸmadılar. Bu, vatandaÅŸa yapılan son derece yanlış bir iÅŸtir.
 
Bizi, hepimizi aldattınız. Bu arkadaÅŸlar aldattı, siz deÄŸil. Bu arkadaÅŸlar kim? Ä°smail Küçükkaya. Åžu anda bütün Türk milletini aldattı ve kandırdı. Åžimdi gözüne baka baka hala bütün milletimizi kandırmaktadırlar, aldatmaktadırlar. Bizim masumiyetimizi niye iÄŸfal ediyorsunuz? Biz oturmuÅŸuz televizyonun başına seyrediyoruz. Neyi seyrediyoruz? Yayını seyrediyoruz. Sen otelde birlikte olacaksın, iÅŸi piÅŸireceksin sonra da beni saf yerine koyup bu televizyon programının bir ÅŸike üzerinden kurgulandığı ortaya çıkınca... Burası Ä°stanbul, hangi kiÅŸisel verilerden bahsediyor, kim? O genelgeyi bir okuyun bakalım, bir okusunlar. Her ÅŸeyi istedikleri ÅŸekilde istedikleri noktada çarpıtmasınlar. Buna da gerek yok. Hiç merak etmeyin bir ÅŸey olmaz."
 
"Görüntüleri 2 polisin aldığı söyleniyor. 'Talimat valilikten gitti.' deniliyor. Valilikten, Ä°çiÅŸleri Bakanlığından ya da devletin herhangi bir kurumundan bu yönde bir talimat gitmiÅŸ olabilir mi, görüntülerin otelden alınması için? Böyle bir ÅŸey olduysa soruÅŸturma var mı?" soruları üzerine Soylu, "Siz genelgeyi bir okuyun. Benim yazdırdığım genelgeyi bir okuyun. Bir ahlaksızlık yapılmış. Siz ahlaksızlığın ortaya çıkarılmasını eleÅŸtiriyorsunuz, ahlaksızları eleÅŸtirmiyorsunuz. Benim kanaatimce ahlaksızlığı eleÅŸtirin. Ä°ki ahlaksız var. Birisi bu toplantının içerisinde rakibine kambura yatan ve rakibine yanlış yapan bir ahlaksız, ötekisi de bu ahlaksızlığı hazırlayan bir ahlaksız. Siz gidin onlara bir bakın, onlarla beraber bunu deÄŸerlendirmeye çalışın. Benim ÅŸahsi kanaatim bu." ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.