Sosyal Medya

Binali Yıldırım'dan Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına yanıt

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'Kürdistan' tepkisiyle ilgili konuştu.



Ak Parti Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Adayı Binali Yıldırım Ä°STOÇ esnafı ile kahvaltıda bir araya geldi. Toplantı sonrası gazetecileri sorularını yanıtlayan Yıldırım, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli'nin Twitter'dan yaptığı açıklamalara iliÅŸkin olarak, "Sayın Bahçeli mitili Ä°stanbul'a attı. 23'üne kadar Cumhur Ä°ttifakı adayı için, benim için bütün teÅŸkilatı ile çalışmaya devam ediyorlar. Bunun dışında herhangi bir faaliyeti yok. DiÄŸer konular hiçbir ÅŸekilde bizim ittifakımıza zarar veremez" ifadelerini kullandı.

'KÜRDÄ°STAN' SÖZLERÄ°

Yıldırım, Diyarbakır'da söylediÄŸi "Kürdistan" sözleri ile ilgili olarak ise "Ben onlarla ilgili herhangi bir yorum yapma ihtiyacı duymuyorum. Cumhuriyet kurulmadan önce bu bölgelerde Osmanlı topraklarında her türlü etnik gruba sahip temsilciler vardı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bütün bu temsilcileri bir araya getirerek iÅŸgal altındaki Anadolu topraklarının bağımsızlığı için büyük mücadele baÅŸlattı" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

NE OLMUÅžTU?

MHP Genel BaÅŸkanı Bahçeli, isim vermeden Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da kullandığı 'Kürdistan' açıklamalarını eleÅŸtirmiÅŸ, "Türkiye’de Kürdistan ve Lazistan yoktur. Bundan sonra da olamayacaktır. Olması yönünde heveslenenler varsa karşılarında daima Milliyetçi-Ülkücü Hareketi bulacaklardır. Sözümüzden dönmedik, sevdamızdan ödün vermedik, özümüzün öÄŸütülmesine müsaade etmedik. Dünden bugüne duruÅŸumuz aynıdır." ifadelerini kullanmıştı.

(Ä°HA-DHA)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.