Sosyal Medya

İstanbul'da onlarca ANNE uyuşturucu satıcılarına karşı sokağa döküldü: YETER ARTIK

Altınşehir Mahallesi'nden gelen son dakika haberine göre; kadınlar uyuşturucuya karşı sokağa döküldü! İstanbul'da kadınlardan uyuşturucu isyanı. Başakşehir'in Altınşehir Mahallesi’nde çocuklarını parka yollayamadıklarını, sokaklarda yürüyemediklerini söyleyen kadınlar, yol kapatma eylemi yaptı.



Kadınlar, uyuÅŸturucu satıcıları nedeniyle çocuklarını parka dahi yollayamadıklarını söyledi. AltınÅŸehir Mahallesi Duygunay Sokak ile eski Ä°stanbul Caddesi kesiÅŸiminde bulunan taÅŸ köprü yolunu bir ip yardımıyla kesen kadınlar, bir süre eylem yaptı. Yolun kesilmesiyle birlikte trafik oluÅŸtu. Yolda bekleyen araçların sürücüleriyle, eylemi gerçekleÅŸtiren kadınlar arasında tartışmalar yaÅŸandı. Kadınlar; 10 dakika süren eylemin ardından ipi çözerek yolu açtı.
 
 
"BURADA UYUÅžTURUCU SATIYORLAR, UYUYAMIYORUZ"
 
Mahalle sakini Saadet Benli, "Çocukları okula götürüyoruz. Köprünün başında 4-5 tane uyuÅŸturucu satıcısı. Çocukların telefonunu alıyorlar. Biz 'yapmayın etmeyin' diyoruz. 'Bak geçen gün attığımız ceset gibi sizi de atarız' diyorlar. Korkuyoruz. Ekmek peynir gibi uyuÅŸturucu satıyorlar. Vereyim isterseniz parayı, hangi çocuÄŸu gönderirseniz gönderin, uyuÅŸturucuyu alsın gelsin. Bıktık. Bu kadar olmaz. Bugün eylem yaptık çünkü burada uyuÅŸturucu satıyorlar, sabaha kadar uyuyamıyoruz, evimize giriyorlar. Hırsızlardan yatamıyoruz. Çocuklarımızı okula, parka gönderemiyoruz" dedi.
 
"ÇOCUKLARIMIZI DIÅžARI ÇIKARAMIYORUZ"
 
Nafiye Aslan ise, "Ä°ÅŸten geliyordum. Saat akÅŸam 09.00'da. Bu köprünün önünde iki kiÅŸi önüme geldi. 'Abla bize para ver' dediler. Kafaları güzel, içmiÅŸler. 20 lira verdim. Eve gidene kadar kalbim yerinden attı. Derede adam öldürdüler, kenara attılar. Can güvenliÄŸimiz yok. Çocuklarımızı dışarı çıkaramıyoruz. Eroin esrar satıyorlar" diye konuÅŸtu. Ä°rem Deniz ise, "Buralar gayet temizdi. Åžimdi nasıl bu hale geldi bilmiyoruz. Bizim çocuklarımız burada pislik içinde yaÅŸamak zorunda mı? Hiç kimsenin çocuÄŸu burada büyümek istemez. EÄŸer biraz vicdanları varsa, ÅŸu dereye bir baksınlar, kendi çocukları acaba durabilir miydi?" ifadelerini kullandı.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.