Sosyal Medya

İtalyan liman işçileri, Yemen'e silah taşıyan Suudi gemisini yüklemeyi reddetti

İtalyan sendikaları, Riyad’ın Yemen savaşını protesto etmek için silah taşıyan bir Suudi gemisini yüklemeyi reddetti. Liman işçileri gemi Cenova'daki limandan ayrılması talebiyle greve gitti.



Russia Today’de yer alan habere göre; Suudi Arabistan gemisi Bahri-Yanbu'nun günün sonuna kadar Cidde'ye gitmesi beklenirken, teslimat geç kaldı. Geminin Ä°talya'da tamamen yanaÅŸmasına engel olmak için yapılan baÅŸarısız giriÅŸimlerden sonra, bugün günü limana vardıklarında pankart ve protestolar ile karşılandı.
 
Ä°ÅŸçilere, malzemelerin Yemen'deki sivil topluma karşı kullanılacağından korktuÄŸu için gemiye yüklenmesine karşı çıkan insan hakları savunucuları da destek verdi. Eylemde savaÅŸ ve silah ticaretine karşı dövizler taşındı.
 
Sendika liderleri, “Yemen'de olan bitenler konusunda suç ortağı olmayacağız” dedi. Liman yetkilileri, protestocuların askeri amaçlarla kullanılacağını düÅŸündükleri jeneratörlerin gemiye alınmasının engellenmiÅŸ olduÄŸunu, ancak bazı önemli olmayan malların hala yükleneceÄŸini açıkladı. Sendika liderleri durumu konuÅŸmak üzere limanın yöneticileriyle buluÅŸacak.
 
Gemi Belçika'da silahlarla doldurulmuÅŸtu. Ancak benzer bir protesto sonucu Fransız limanında ilave silah alması engellendi.
 
BM, Suudi liderliÄŸinde sürdürülen 4 yıllık savaşı bugün dünyanın en kötü insani felaketi olarak nitelendiriyor. Bu yıl sonunda savaÅŸ sonucu ölümlerin 230 bine varması bekleniyor. Hükümetin iktidardaki popülist eÄŸilimli koalisyonunun bir parçası olan Ä°talya’nın 5 Yıldız hareketi, hükümetin Suudi krallığı ile olan silah anlaÅŸmalarını sona erdirmek için yıllarca mücadele etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.