Sosyal Medya

Güncel

Trump Orban'ı göçmen karşıtı politikaları sebebiyle tebrik etti

Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ı Beyaz Saray'da ağırlayan ABD Başkanı Trump, 'Hristiyan toplumuna olan yaklaşımınız harika. Araya gerçekten iyi bir sınır çizdiniz ve biz bu durumu takdir ediyoruz' ifadeleriyle Orban'ın göçmen karşıtı politikalarını övdü.



Euronews'ten Hüseyin Koyuncu'nun haberine göre Bütün Avrupa'nın Macar lidere saygı duyduÄŸunu söyleyen ABD BaÅŸkanı, "Tüm Avrupa sana saygı gösteriyor. Muhtemelen biraz benim gibi tartışılıyorsun ama sorun deÄŸil. Ä°yi bir iÅŸ çıkardın ve ülkeni güvende tuttun" diye konuÅŸtu.

Avrupa'nın Macar demokrasisi konusundaki endiÅŸeleri hakkında düÅŸünceleri sorulan Trump, göç konusunda Macaristan birçok ülkeye göre doÄŸru olanı yaptığını söyledi.

Liderlerin görüÅŸmesinde NATO, ticaret, enerji, siber güvenlik de dahil birçok konu baÅŸlığında iki ülke arasındaki iÅŸ birliÄŸi alanlarının kapsamlı ÅŸekilde ele alındığı belirtildi.

GeçtiÄŸimiz mart ayında Avrupa Parlamentosunda merkez saÄŸ milletvekillerinin oluÅŸturduÄŸu Avrupa Halk Partisi (EPP) Macaristan BaÅŸbakanı Victor Orban'ın liderliÄŸini yaptığı Fidesz Partisi'nin üyeliÄŸini süresiz olarak askıya almıştı.

Göçmen karşıtı açıklamalarıyla tanınan Macaristan BaÅŸbakanı Orban, 2016 yılındaki ABD baÅŸkanlık seçimi sürecinde Trump'a desteÄŸini açıklayan ilk Avrupalı liderlerden biri olarak biliniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.