Sosyal Medya

Ekrem İmamoğlu Abdullah Gül'ün çıkışını nasıl yorumladı?

YSK kararının ardından mazbatası iptal edilen Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de Fatih Portakal’a açıklamalarda bulundu.



Ekrem Ä°mamoÄŸlu, 11. CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül'ün mesajına iliÅŸkin soruyu “aklın yolu bir” diyerek yanıtladı:

 11. CumhurbaÅŸkanı Gül, sosyal medya hasabından paylaÅŸtığı mesajında “haksız” olarak nitelediÄŸi 2007 yılındaki “367 kararı”nı hatırlatarak “Bir arpa boyu yol alamamışız” eleÅŸtirisinde bulunmuÅŸtu.

Canlı yayında açıklamalarda bulunan Ä°mamoÄŸlu, “iptal kararının ardından boykot etmek aklınızdan geçti mi” yönündeki soruya ise “Bu toplum sandık mücadelesiyle normalleÅŸmeli” cevabını verdi.

Ä°mamoÄŸlu’nun açıklamalarından satır baÅŸları ÅŸöyle:

"Moralliyim, milletimle inanılmaz bir diyalog kurduÄŸumu görüyorum.

Bizim hayallerimiz bir gecede yıkılacak hayaller deÄŸil. 'Her ÅŸey güzel olacak' derken hissederek söylüyorum. Üzüntüm demokrasi adına ülkemizin maruz kaldığı olay.

Ben umudumu 11 kiÅŸiye baÄŸlamamıştım. O yüzden vakurdum. Ama maÄŸdur edildik. 16 milyon insan maÄŸdur edildi.

Bir zarfa 4 tane oy attınız bir sorun yok. Ä°lçe belediyesi, il meclisi, muhtarlık hiç sorun yok. Ä°l meclisinde çoÄŸunluk onda ya sorun yok ama büyükÅŸehir belediye baÅŸkanlığı ÅŸaibeli. Burada yolsuzluk var. Ä°lk anda sandıklara itiraz ettiler. Sandık kurulları akılda yok o zaman. 39 ilçede geçersiz oylar sayıldı. 6 ilçede oyların tamamı sayıldı.

Büyükçekmece'de Maltepe'de bir ÅŸeyler yaptılar gene bulamadılar. 41 bin 200 kısıtlı seçmen üzerinden inceleme yaptılar 700'ü oy kullanmış. Onların kime oy verdiÄŸini bilmiyoruz ya sonucu etkilemez. Sonra sandık kurulları akıllarına geldi.

Ne olmuÅŸ bankalardan üye istenmiÅŸ ise aynı üyeler 24 Haziran'da da oy almış. 212 sandıkta sandık kurulu üyeleri üzerinden karar veriyorsunuz. Onu da tam kanunsuzluktan vermiyorsunuz.

Ramazan ayında kul hakkı yediler. Ben bu yola çıkarken, çocuklarımdan eÅŸimden, annemden, babamdan helallik alarak çıktım. Zorlu bir süreçte ben belediye baÅŸkanı seçildim. Bana oy versin vermesin, bütün bu emekleri çalan YSK üyelerine sesleniyorum, ben kendimden eminim. 31 Mart gecesi yarım saat arayla çıktım konuÅŸtum. Anadolu Ajansı'nın rezilliÄŸini bizden öÄŸrendi halkımız.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.