Sosyal Medya

Güncel

ABD sınırını geçen Guatemalalı bir çocuk daha gözaltında öldü

ABD sınırını geçtiği için Teksas’ta bir göçmen merkezinde tutulan 16 yaşındaki Guatemalalı bir erkek çocuğun gözaltındayken öldüğü belirtildi. Sadece altı ay içinde üç Guatemalalı çocuk bu şekilde hayatını kaybetti.



ABD'li yetkililer, tek başına yola çıkarak ABD'ye gelen çocuÄŸun Salı günü yaÅŸamını yitirdiÄŸini duyurdu. Ancak çocuÄŸun ailesinin nerede olduÄŸu, ABD'ye kaçak giriÅŸ yapıp yapmadığı ve ülkede ne kadardır bulunduÄŸuna dair bir ayrıntı verilmedi.

Çocuklar ve Aileler Ä°daresi'nin sözcüsü Evelyn Stauffer, Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza tarafından 20 Nisan'da Teksas'taki barınaÄŸa transfer edilen çocuÄŸun bu esnada hastalığa dair herhangi bir belirti göstermediÄŸini söyledi.

'ATEÅž, BAÅž AÄžRISI VE TÄ°TREME'

Yazılı bir açıklama yapan Stauffer, çocuktaki belirtilerin Mülteci YerleÅŸtirme Bürosu'na ait söz konusu merkezdeyken fark edildiÄŸini belirtti.

Transferden bir gün sonra, 21 Nisan'da, çocuÄŸun ‘fark edilir derecede' hastalandığı; ateÅŸ, baÅŸ aÄŸrısı ve titreme nöbetleri saptandığı kaydedildi. Yetkililer tarafından hastaneye götürülen çocuk, aynı gün taburcu edildi.

Ancak ertesi gün çocuÄŸun hâlâ hasta olması üzerine ambulansla bir çocuk hastanesi götürüldü ve burada yoÄŸun bakımda birkaç gün tedavi gördü. 30 Nisan'da ise çocuÄŸun yaÅŸamını yitirdiÄŸi duyuruldu.

Stauffer, ölüm nedeninin araÅŸtırıldığını söylerken, çocuÄŸun ailesine de bilgi verildiÄŸini belirtti.

Ä°LK KEZ YAÅžANMIYOR

YaÅŸanan bu ölüm ilk deÄŸil. ABDli yetkililer, ölüm sebeplerini 'hastalık belirtileri' olarak açıklıyor. Uzmanlar da, göçmenlerin günlerce gıda veya su almadığını söyleyerek ölümlerin sıvı kaybı ve ÅŸoktan kaynaklanabileceÄŸini savunuyor.

Daha önce de geçen yıl aralık ayı başında Meksika sınırından ABD'ye geçen Guatemalalı yedi yaşındaki bir kız çocuÄŸu gözaltına alındıktan birkaç saat sonra ölmüÅŸtü.

Ardından sekiz yaşındaki Guatemalalı bir erkek çocuk Noel kutlamalarının olduÄŸu 25 Aralık'ta yine gözaltındayken yaÅŸamını yitirmiÅŸti.  

Guatemala, Honduras ve El Salvador'dan binlerce göçmen zulüm, yoksulluk ve ÅŸiddet olayları nedeniyle ABD'ye göç ediyor.

YaÅŸanan ölüm vakaları göçmenlerin kötü koÅŸullarına bir kez daha gündeme getirirken, Ä°ç Güvenlik Bakanlığı ise artan göç karşısında kapasitenin aşılması dolayısıyla kaynakların tükendiÄŸini söyleyerek kendini savunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.