Sosyal Medya

Güncel

Hamas'tan Katolik rahibin uzlaşı girişimine destek

Hamas, Uluslararası Kudüs Adalet ve Barış Komitesi Başkanı Katolik rahip Manuel Musellem'in Filistin'de bölünmenin son bulması ve Yüzyılın Anlaşması'yla mücadele için başlattığı girişime destek verdi.



Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Hamas ve Fetih uzlaşısında rol oynayan Manuel Musellem'in geçen pazartesi baÅŸlattığı giriÅŸimden memnuniyet duyulduÄŸu belirtildi.

Açıklamada, "Bu giriÅŸimi takdir ediyor ve bunu, ulusal ortaklığın güçlendirilmesi, safların birleÅŸtirilmesi, birliÄŸin saÄŸlanması, bölünmenin son bulması ve ulusal kurumların yeniden inÅŸası için ciddi bir adım olarak görüyoruz" ifadesi kullanıldı.

DiÄŸer ulusal giriÅŸimlerin yanı sıra bu giriÅŸimin de deÄŸerlendirilerek Filistin davasının korunması ve halkın direniÅŸ fırsatlarının güçlendirilmesi gerektiÄŸi vurgulanan açıklamada ayrıca, Filistin davasının tasfiye edilmesi çabaları ve muhtemel meydan okumalarla mücadele için imzalanan uzlaşı anlaÅŸmasının uygulanması istendi.

Katolik rahip Manuel Musellem'in baÅŸlattığı giriÅŸim, Filistin siyasetinin genel yönelimini belirlemek için Filistin Ulusal Konseyi seçimleri aracılığıyla Filistin KurtuluÅŸ Örgütü'nün (FKÖ) yeniden inÅŸasını içeriyor.

Musellem, pazartesi düzenlediÄŸi basın toplantısında, bu giriÅŸimin Filistinlileri bölünmüÅŸlük ortamından kurtarabileceÄŸini, ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın Yüzyılın AnlaÅŸması planını boÅŸa çıkaracağını ve direniÅŸ çabalarını kolaylaÅŸtıracağını kaydetmiÅŸti.

Kudüs Yüksek Ä°slam Heyeti BaÅŸkanı ve eski Kudüs-Filistin Müftüsü Åžeyh Ä°krime Sabri de söz konusu giriÅŸimle ilgili Ramazan Bayramı'ndan sonra bir toplantı yapılmasının kararlaÅŸtırıldığını söylemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.