Sosyal Medya

Güncel

TBMM Başkanı Şentop'tan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na protokol tepkisi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Ankara'da yapılan 75. Genel Kurulu'nda kendisini karşılayan heyette TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yer almayınca, toplantıya katılmadan ayrıldı. Şentop, durumu 'protokol ayıbı' olarak değerlendirdi.



DHA'nın aktardığı habere göre Meclis BaÅŸkanı Åžentop, TOBB BaÅŸkanı HisarcıklıoÄŸlu tarafından davet edildiÄŸi 75. Genel Kurulu'na katılmak üzere programın düzenlendiÄŸi TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ne gitti.

Ancak Şentop, kendisini karşılayan heyet arasında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yer almayınca, toplantıya katılmadan ayrıldı.

Åžentop, 'protokol ayıbı' olarak deÄŸerlendirdiÄŸi konuya iliÅŸkin yaptığı açıklamada, "TBMM BaÅŸkanı olarak davet edildiÄŸim bir yerde, davet sahibi tarafından karşılanmam gerekir. Milleti temsil eden bir makamın devlet geleneklerine de yakışmayan bir ÅŸekilde görmezden gelinmesi kabul edilemez, TOBB BaÅŸkanı Rifat HisarcıklıoÄŸlu'nun bunu öÄŸrenmesi gerekiyor. Burada söz konusu olan ÅŸahsım deÄŸil, TBMM'nin temsil ettiÄŸi millî iradedir" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.