Sosyal Medya

Güncel

Trump, Hafter'le görüştü

Beyaz Ev'den yapılan açıklamada, 'Başkan Trump, 15 Nisan 2019'da devam eden terörle mücadele çabalarını ve Libya'da barış ve istikrarı elde etme gereğini ele almak üzere Mareşal Halife Hafter ile görüştü.' denildi.



eyaz Ev, ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın, Libya'nın doÄŸusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter ile telefon görüÅŸmesi gerçekleÅŸtirdiÄŸini ve ikilinin, Libya'nın istikrarlı demokratik siyasal sisteme geçiÅŸini ele aldığını duyurdu.

Beyaz Ev'den yapılan yazılı açıklamada, "BaÅŸkan Donald J. Trump, 15 Nisan 2019'da devam eden terörle mücadele çabalarını ve Libya'da barış ve istikrarı elde etme gereÄŸini ele almak üzere MareÅŸal Halife Hafter ile görüÅŸtü." ifadesine yer verildi.

Hafter'in Trablus'a yönelik saldırısına deÄŸinilmeyen açıklamada, "BaÅŸkan, MareÅŸal Hafter'in terörle mücadeledeki rolünü ve Libya'nın petrol kaynaklarını korumadaki rolünü takdir etti ve ikili, Libya'nın istikrarlı bir demokratik siyasal sisteme geçiÅŸi için ortak bir vizyonu ele aldı." deÄŸerlendirmesinde bulunuldu.

LÄ°BYA'DAKÄ° GELÄ°ÅžMELER

Libya'nın doÄŸusundaki askeri güçlerin lideri General Hafter, baÅŸkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiÅŸ, bunun üzerine Ulusal Mutabakat Hükümeti birlikleri de "Burkan el-Gadab" operasyonunu baÅŸlatmıştı.

DSÖ Libya Misyonu, General Halife Hafter'in 4 Nisan'da baÅŸkent Trablus'a yönelik saldırı emriyle patlak veren çatışmalarda bugüne kadar 213 kiÅŸinin öldüÄŸünü ve 1009 kiÅŸinin yaralandığını açıklamıştı.

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) BaÅŸkanlık Konseyi BaÅŸkanı Fayiz es-Serrac, Uluslararası Ceza Mahkemesinden (UCM), General Halife Hafter'i iÅŸlediÄŸi savaÅŸ suçları nedeniyle yargılamasını talep etmiÅŸti.

Afrika'nın en büyük petrol rezervlerine sahip ülkesi Libya, Muammer Kaddafi'nin devrildiÄŸi 2011'den bu yana uluslararası ve bölgesel güçlerin açıktan ya da perde arkasından desteÄŸini alan siyasi gruplarla silahlı uzantılarının mücadelesine sahne oluyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.