Sosyal Medya

Ak Parti Grup Başkanvekili'nden 'simit hesabı' açıklaması: Konuşmanın öncesini ve sonrasını bilmeyenler...

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun asgari ücretle geçinen 5 kişilik bir ailenin günde 3 öğün çay- simit tükettiğinde ceplerinde 1120 lira para kalabileceğini söylemesi kamuoyundan büyük tepki çekti.



AK Parti Grup BaÅŸkanvekili Muhammet Emin AkbaÅŸoÄŸlu'nun asgari ücretle geçinen 5 kiÅŸilik bir ailenin günde 3 öÄŸün çay- simit tükettiÄŸinde ceplerinde 1120 lira para kalabileceÄŸini söylemesi kamuoyundan büyük tepki çekti.
 
AkbaÅŸoÄŸlu tepkilerin ardından açıklama yaptı.
 
AkbaÅŸoÄŸlu, "AK Parti, 2002'de asgari ücretle ilgili 'çay-simit hesabı' yaparak iktidara geldi ancak bugünkü durum 2002'den daha da kötü' ÅŸeklinde beyanatlarda bulunan bazı siyasetçilerin yaptığı gerçek dışı hesaplamaların yanlışlığını ve tutarsızlığını vurgulamak, 2002-2019 yılları arasındaki asgari ücret mukayesesini doÄŸru yapmak için verilen örnek, kendi baÄŸlamından koparılarak farklı amaçlar için kullanılmıştır." ifadelerini kullandı.
 
KonuÅŸmasının öncesi ve sonrasıyla izlendiÄŸinde hakikatin açıkça görüleceÄŸine dikkati çeken AkbaÅŸoÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:
 
"2002'de 117 dolar olan asgari ücret, bugün 353 dolara tekabül etmektedir. Amacımız, dolar bazında yaklaşık 3 katına çıkardığımız asgari ücreti ve ekonomik refah düzeyini her ÅŸeyin en iyisine layık olan halkımız için daha da yukarılara çıkarmaktır. Bu yönde canla baÅŸla çalışmaya devam edeceÄŸimizi kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.