Sosyal Medya

Güncel

İran Milli Kütüphanesinde Türkiye Köşesi açıldı

Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Prof. Dr. Derya Örs, "Biz bölgede barış, istikrar, dostluk ve huzur için çabalıyoruz ve bunu da kütüphanelerden başlatmak istiyoruz" dedi



Ä°ran'ın baÅŸkenti Tahran'daki Ä°ran Milli Kütüphanesi'nde "Türkiye köÅŸesi" açıldı.

Ä°ran Milli Kütüphanesindeki açılışa Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Prof. Dr. Derya Örs ile Ä°ran Milli Kütüphane ve Belgeler TeÅŸkilatı BaÅŸkanı EÅŸref Burucerdi katıldı.

 Büyükelçisi Örs, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ile Ä°ran arasındaki siyasi ve ekonomik iliÅŸkilerin derinliÄŸinin herkes tarafından bilindiÄŸine iÅŸaret ederek, kültürel alandaki iliÅŸkileri de geliÅŸtirmek amacıyla böyle bir adım atıldığını söyledi.

- "Türkiye KöÅŸesi, iki ülke arasında yeni ufuklara pencereler açıyor"

Ä°ran Milli Kütüphanesinin içinde açılan köÅŸeye Türkiye Cumhuriyeti devletinin kültür, edebiyat, din ve tarih alanlarında bin 500 adet kitap hediye ettiÄŸini aktaran Örs, ÅŸunları kaydetti:

"Türkiye KöÅŸesi, iki ülke arasında yeni ufuklara pencereler açıyor. Pencere açmak ve selamlaÅŸmak çok önemli. Türkiye ile Ä°ran halkları arasında bu sıcak ve yakın selamlaÅŸmayı, bugün burada küçük bir kütüphane ile taçlandırmış olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu köÅŸeye olan desteÄŸimizi düzenli bir ÅŸekilde sürdüreceÄŸiz."

Kütüphaneye bağışladıkları kitap sayısını artıracaklarını belirten Örs, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Biz bölgede barış, istikrar, dostluk ve huzur için çabalıyoruz ve bunu da kütüphanelerden baÅŸlatmak istiyoruz. Kitap her ÅŸeyin anahtarıdır. Kitap, insanların yaÅŸamıyla ilgili özel bir yere sahiptir. Bu köÅŸenin açılması dostluÄŸun bir göstergesidir ve biz bu dostluktan mutlaka yararlanacağız. Bizim bu dostluÄŸa ihtiyacımız var, dünyamızda yeterince düÅŸmanlık ve taassup var." 

- "Türkiye ile kültürel iliÅŸkilerimizin güçlendirilmesi için iyi bir baÅŸlangıç"

Ä°ran Milli Kütüphane ve Belgeler TeÅŸkilatı BaÅŸkanı Burucerdi ise kütüphanelerdeki köÅŸe, oda ve kürsüleri artırarak diÄŸer ülkelerle kültürel iliÅŸkileri geliÅŸtirmeyi amaçladıklarını ifade etti. 

Burucerdi, "Türkiye KöÅŸesi'nin açılmasıyla Türkiye Milli Kütüphanesi ile iÅŸ birliÄŸini artırmayı ve onların kaynaklarından yararlanmayı ümit ediyoruz. Bu çalışma ile yeni nesil araÅŸtırmacılarımıza Türkiye’de yayınlanan kitaplarla ilgili katkı sunmayı hedefliyoruz. Bu adımın dost ve deÄŸerli ülke Türkiye ile kültürel alandaki iliÅŸkilerimizin güçlendirilmesi için iyi bir baÅŸlangıç olmasını temenni ediyoruz." diye konuÅŸtu. 

Burucerdi ayrıca Ä°ran Milli Kütüphanesini günde bin 200 ila bin 500 kiÅŸinin ziyaret ettiÄŸi bilgisini paylaÅŸtı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.