Sosyal Medya

Abdülkadir Selvi: Kararsız seçmenin ağırlığının AK Parti seçmeninde

Ak Parti'ye yakınlığıyla da bilinen Hürriyet gazetesi köşe yazarı Abdulkadir Selvi, "Muhafazakar Seçmende Sorgulama Başladı" başlıklı bir yazı kaleme aldı.



Selvi'nin yazısının ilgili kısmı şu şekilde:
 
Seçimlere sayılı günler kala kamuoyu araÅŸtırma ÅŸirketleriyle konuÅŸuyorum. Son 2 haftadır kararsızların oranında bir azalma dikkat çekiyor. GENAR AraÅŸtırma’nın baÅŸkanı Ä°hsan AktaÅŸ kararsızların oranını yüzde 8-10 olarak söylerken, Optimar AraÅŸtırma’nın baÅŸkanı Hilmi DaÅŸdemir, “Yüzde 6-7 seviyesine geriledi” dedi.
 
Muhalefette kararsız oranı düÅŸük çıkıyor. Kararsız seçmenin ağırlığının AK Parti seçmeninde olduÄŸu söyleniyor. Son 15 günde sayısı azalan kararsız seçmen de yine AK Parti seçmeni. Sandık yaklaÅŸtıkça, AK Parti seçmeni partisine dönüyor. Ekonomik kriz, partide yaÅŸanan baÅŸbakan, belediye baÅŸkanları ve teÅŸkilatlardaki deÄŸiÅŸimlerin etkisi ve davaya iliÅŸkin birtakım kaygılar nedeniyle AK Parti’de belirli bir oranda kırgınlıklar ve küskünlükler oluÅŸmuÅŸtu. Ancak seçim tarihi yaklaÅŸtıkça, AK Parti seçmeninin bir sorgulama içine girmesi dikkat çekiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.