Sosyal Medya

Güncel

İsrail, Rahmet Kapısı'ndaki mescidi kapatabilir

İsrail Kamu Güvenliği Bakanı Gilad Erdan, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'nın Rahmet Kapısı'nda bulunan mescidin kullanımına izin vermeyeceklerini söyledi.



Ä°srail polislerinin mezuniyet törenine katılan Erdan, Harem-i Åžerif'in doÄŸu kısmında yer alan ve yaklaşık 16 yıllık aranın ardından 22 Åžubat'ta Filistinliler tarafından açılan Rahmet Kapısı'ndaki mescide iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.

Mescid-i Aksa'yı "Tapınak Tepesi" olarak nitelendiren Erdan, "Kudüs Ä°slami Vakıflar Ä°daresi tarafından Tapınak Tepesi'nde (Mescid-i Aksa) yeni bir mescidin açılmasına ve statükoda herhangi bir deÄŸiÅŸiklik yapılmasına izin vermeyeceÄŸiz" ifadesini kullandı.

AKSA'DA RAHMET KAPISI GERÄ°LÄ°MÄ°

Ä°srail güçleri, 2003'ten bu yana giriÅŸ ve çıkışlara kapalı tutulan Mescid-i Aksa'nın doÄŸu surlarındaki Rahmet Kapısı'na inen merdivenlerin başındaki kapıyı 17 Åžubat'ta zincirlemiÅŸti.

Bunun üzerine 18 Åžubat'ta Mescid-i Aksa'da toplanan bir grup Filistinli genç kapıyı kırmış, Ä°srail polisi gençlerden bazılarını gözaltına almış, Harem-i Åžerif'in kapılarını bir süreliÄŸine kapatmıştı.

Ä°srail polisi 19 Åžubat akÅŸamı da Rahmet Kapısı'nda nöbet tutan Filistinli cemaate saldırmış, çıkan olaylarda çok sayıda kiÅŸi yaralanmış, bazıları gözaltına alınmıştı.

Filistinliler, 16 yıl aradan sonra ilk defa 22 Åžubat'ta Mescid-i Aksa'daki Rahmet Kapısı'nın içindeki mescitte cuma namazını kılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.