Sosyal Medya

Aile YaÅŸam

Bill Gates çocuklarının telefon kullanmasına kaç yaşında izin verdi?

Günümüzün gerçeği şu ki; zamane çocuklarını aileler değil internet yetiştiriyor; arkadaşlar değil sosyal medya eğlendiriyor; okul değil cep telefonları eğitiyor. Günümüzün şartlarında çocukları bunlardan, özellikle de cep telefonlarından uzak tutmak mümkün değil gibi görünüyor. .



Günümüzün ÅŸartlarında çocukları bunlardan, özellikle de cep telefonlarından uzak tutmak mümkün deÄŸil gibi görünüyor. Teknoloji ile çocukları arasına güvenli ve makul sınırlar çekebilmek ebeveynlerin en önemli sorumluluklarından birine dönüÅŸmüÅŸ durumda. Bu sorumluluk ve sorunun ilk aÅŸamasını ise çocuÄŸa ilk cep telefonu yahut teknolojik cihazını verme zamanı teÅŸkil ediyor. Günümüzde geliÅŸmiÅŸ ve geliÅŸmekte olan ülkelerde insanların günde 4-5 saatlerini mobil cihazlara ayırdıkları ve sadece son bir yılda mobil uygulamalarla geçirilen vaktin yüzde 69 arttığı düÅŸünülürse bu hafife alınacak bir sorun deÄŸil.

Son araÅŸtırmalar çocukların ilk akıllı telefonlarını ortalama 10.3 yaşında kullanmaya baÅŸladıklarını, 12 yaşındaki çocuklarınsa yüzde 50'sinin sosyal medyada en az bir hesap açtıklarını gösteriyor ancak bu teknolojilerde önemli bir payı olan Bill Gates'in çocukları için durum hiç de böyle deÄŸil. Üç çocuÄŸuna da liseye gitme çağı olan 14 yaşına kadar akıllı telefon izni vermediÄŸini açıklayan Bill ve Melinda Gates çifti onların ekran karşısında geçirdikleri zamanı sınırladıkları gibi sofrada da cep telefonuna izin vermiyorlar..

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.