Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı'nın S-500 alabiliriz açıklamasına Rusya'dan cevap

Cumhurbaşşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın S-400 ve S-500 savunma sistemleri hakkındaki kararlı açıklamalarını yorumlayan Rus vekil Yuriy Şvıtkin, Rusya ve Türkiye arasında askeri alanda yürütülen işbirliğinin karşılıklı faydaya dayandığını ve mevcut anlaşmalara sıkı biçimde bağlı kalınarak yürütüldüğünü belirtti.



Sputnik'e konuÅŸan Rusya Devlet Duması Savunma Komitesi BaÅŸkan Yardımcısı Yuriy Åžvıtkin, "KuÅŸkusuz, Türkiye'nin Rusya'yla askeri-teknik iÅŸbirliÄŸiyle ilgili ikili anlaÅŸmalar çerçevesinde gerçekleÅŸtiriliyor. Bu iÅŸbirliÄŸi, karşılıklı faydaya dayanıyor. Bununla birlikte Türkiye'nin çıkar alanı içinde yer aldığını belirtmemiz gerekir. ABD, askeri-teknik iÅŸbirliÄŸi alanında rekabet için her türlü çabayı gösteriyor ancak özellikle S-400 ve gelecekte piyasaya sunulacak olan S-500, fiyat, kalite, verimlilik bakımından ABD'li muadillerinin önünde. Bu nedenle de Türkiye tercihini bunlardan yana kullanıyor" dedi.

'HERHANGÄ° BÄ°R DÜÅžMANI HEDEF ALMIYOR'

Rus siyasetçi, Türkiye'de konuÅŸlandırılacak S-400 füze savunma sistemlerinin tamamen savunma amaçlı olduÄŸunu ve herhangi bir düÅŸmanı hedef almadığını kaydetti.

Bu hususa ilgili anlaÅŸmalarda yer verildiÄŸini söyleyen Åžvıtkin, Türkiye'nin NATO üyesi olmasını ve bugün itibarıyla Suriye'de terörle mücadelenin taraflarından biri olmasını da göz önünde bulundurduklarını vurguladı.

'ASKERİ İŞBİRLİĞİNİ DAHA DA GELİŞTİRME NİYETİNDEYİZ'

Åžvıtkin, Rusya'nın Türkiye'yle askeri-teknik iÅŸbirliÄŸini daha da geliÅŸtirme niyetinde olduÄŸunu sözlerine ekledi.

TV 360 ve 24 TV ortak yayınında gündeme iliÅŸkin açıklamalarda bulun CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "S-400 konusunda iÅŸi bitirdik, geri dönüÅŸümüz asla olamaz. Ruslarla anlaÅŸtık, ortak üretime gireceÄŸiz, belki S-400'den sonra S-500'e gireceÄŸiz" demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.