Sosyal Medya

Güncel

Fransız polisinden eli kelepçeli Sarı Yelekliler eylemcisine çelme

Fransa'da Sarı Yelekliler, hükümetin politikalarını protesto etmek için 16'ncı haftada dün yine sokaklardaydı. Dünkü eylemlerde ise polisin eli kelepçeli bir vatandaşa çelme takarak yere düşürdüğü ve şiddet uyguladığı görüntüler kameralara yansıdı.



Fransa'nın kuzeyindeki Nord-Pas-de-Calais bölgesinde Lille ÅŸehrindeki gösterilerde kaydedilen polis ÅŸiddeti görüntüleri ise tepki çekti.

Bir eylemci tarafından kayda alınan görüntülerde bir polisin, arkadan kelepçelenmiÅŸ ÅŸekilde polis aracına götürdükleri bir göstericinin ayaklarına çelme takarak yere düÅŸürdüÄŸü görülüyor. Eylemci sert ÅŸekilde yere düÅŸerken, aynı polis memuru ardından yere düÅŸen göstericinin ellerine ayağı ile basıyor.

DiÄŸer polisler ise buna tepkisiz kalıyor ve kısa süre sonra eylemciyi yerden kaldırarak tekrar polis aracına götürüyor.

Yine Lille'de kaydedilen diÄŸer görüntüde yere yatırılan bir eylemcinin polisler tarafından darp edildiÄŸi görülüyor.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından tepkiler yaÄŸmaya baÅŸladı. Göstericilere uygulanan sert müdahalenin, eylemcilere gözdağı verilmek için yapıldığı; hükümetin ÅŸiddet ile eylemcileri bitiremeyeceÄŸi vurgulandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.