Sosyal Medya

Güncel

Pakistan ABD için daima önemli bir ülke

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Votel, Pakistan her zaman ABD için önemli bir ülke olduğu için Pakistan'ın, Afganistan'daki istikrarsızlığın çözümü için olumlu bir rol oynaması durumunda ABD'nin, Pakistan'ın bu rolü yerine getirmesine yardımcı olacağını söyledi.



ABD Merkez Kuvvetler (CENCOM) Komutanı General Joseph Votel, Pakistan'ın her zaman ABD için önemli bir ülke olduÄŸunu belirterek, "EÄŸer Pakistan, Afganistan'daki istikrarsızlığın çözümü için olumlu bir rol oynarsa ABD, Pakistan'ın bu rolü yerine getirmesine yardımcı olacaktır." dedi.

Senato Silahlı Hizmetler Komitesi'nde açıklamalarda bulunan Votel, ABD'nin jeopolitik çıkarlarına deÄŸinerek, "Rusya, Çin, Hindistan ve Ä°ran'ın yanında nükleer silahlara sahip bir devlet olarak Pakistan, ABD için her zaman önemini koruyacak." diye konuÅŸtu.

Afganistan'da 17 yıldır devam eden istikrarsızlığın, Pakistan'ın desteÄŸiyle çözülebileceÄŸini kaydeden Votel, "EÄŸer Pakistan, Afganistan'daki istikrarsızlığın çözümü için olumlu bir rol oynarsa ABD, Pakistan'ın bu rolü yerine getirmesine yardımcı olacaktır. Çünkü bölgedeki istikrar, ABD ve Pakistan'ın ortak çıkarıdır." ifadesini kullandı.

Afganistan'daki siyasi durumun ve iç karışıklığın bölge için risk taşıdığını dile getiren Votel, Pakistan ve diÄŸer bölge ülkelerinin, çözümde yapıcı bir rol oynamasını umduklarını söyledi.

Pakistan'la görüÅŸen ABD'li yetkilileri Afganistan'daki çözüm noktasında desteklediklerini ifade eden Votel, Pakistan'ın terör örgütleriyle mücadelesi konusunda ise eleÅŸtirilerde bulundu. 

Åžiddet ve aşırıcılık konularına deÄŸinen Votel, "Pakistan, sınırlarını güvenli liman haline getiren örgütlere karşı gerekli adımları atmıyor. Aynı ÅŸekilde Afganistan'da bulunan örgütler de Pakistan'da saldırılarda bulunuyor. Bu güvensizlik ortamı, iki taraf arasında tansiyonu yükseltiyor." görüÅŸünü dile getirdi.

Votel, iki ülkenin orduları arasındaki iÅŸ birliÄŸinin de sorunların çözümü noktasında önemli olduÄŸunu sözlerine ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.