Sosyal Medya

Güncel

Netanyahu: Bizi yok etmek istiyorlar

Tahran'ın yeni füze denemeleri sonrası, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın İsrail'i yok etmek istediğini söyledi.



İsrail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu, dün İran'ın yeni uzun menzilli füzesini test etmesine iliÅŸkin, Tahran'ın ne yaptığını ve nerede yaptığını bildiklerini, İran'a karşı gerekli adımları atmaya devam edeceklerini söyledi.

Haftalık olaÄŸan kabine toplantısı öncesi konuÅŸan Netanyahu, bölgesel geliÅŸmelere iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu.

"İRAN İSRAİL'İ YOK ETME NİYETİNDE"

Netanyahu, İran'ın açıkça İsrail'i yok etme niyetini ortaya koyduÄŸunu dile getirerek, "İran'daki zorbalara açık bir mesajım var. Ne yaptığınızı ve onu nerede yaptığınızı biliyoruz. İsrail'in güvenliÄŸi ve geleceÄŸini güvence altına almak için elimizdeki tüm araçları kullanarak İran'a karşı gerekli adımları atmaya devam edeceÄŸiz." dedi.

Abluka altındaki Gazze Åžeridi'ndeki duruma da deÄŸinen Netanyahu, İsrail tarafına geçiÅŸleri önlemek için Gazze sınırına duvar örmeye baÅŸladıklarını belirtti.

TEHDİT ETTİ

Netanyahu, Gazze Åžeridi'ndeki sükunetin korunmamasına da atıfta bulunarak, "Åžunu açıkça belirtmeliyim ki eÄŸer Gazze'de sükunet korunmazsa seçim sürecinde de olsa karar alırız ve bu kararı uygulamaktan çekinmeyiz." diyerek Hamas'a gözdağı verdi.

İran, dün Huveyze adı verilen karadan karaya 1350 kilometre menzilli yeni seyir (cruise) füzesini test etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.