Sosyal Medya

Güncel

Malta Cumhurbaşkanı Türkiye'ye gelecek

Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak 23-24 Ocak'ta Türkiye'de temaslarda bulunacak. Söz konusu ziyaret, Malta'dan Türkiye'ye Cumhurbaşkanı düzeyinde gerçekleştirilen ilk resmi ziyaret olacak.



CumhurbaÅŸkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, resmi ziyaret sırasında gerçekleÅŸtirilecek görüÅŸmelerde, Malta ile Türkiye arasındaki ikili iliÅŸkiler tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, çeÅŸitli alanlarda iÅŸ birliÄŸinin güçlendirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak.

GörüÅŸmelerde ayrıca, Türkiye'nin Avrupa BirliÄŸi iliÅŸkileri ve üyelik süreci ile bölgesel ve uluslararası geliÅŸmeler hakkında görüÅŸ alışveriÅŸinde bulunulması öngörülüyor.

Ayrıca Malta CumhurbaÅŸkanı Preca'nın 23 Ocak'ta Ä°stanbul'da Türkiye-Malta Ä°ÅŸ Konseyi toplantısına katılarak, iki ülkenin önde gelen iÅŸ çevreleri ve yatırımcılarıyla bir araya geleceÄŸi öÄŸrenildi.

Söz konusu ziyaretin, Malta'dan Türkiye'ye CumhurbaÅŸkanı düzeyinde gerçekleÅŸtirilen ilk resmi ziyaret olacağı kaydedildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.