Sosyal Medya

Güncel

AK Parti aday göstermedi... Oy oranını açıklayıp bağımsız aday oldu

Türkiye'nin ilk başörtülü belediye başkanı olarak tanınan Elazığ'ın Keban ilçesi Belediye Başkanı Fethiye Atlı, AK Parti'den tekrar aday gösterilmeyince bağımsız aday olarak seçimlere girme kararı aldı.



Keban Belediye BaÅŸkanı Fethiye Atlı, partisinden aday gösterilmeyince bağımsız aday olarak seçimlere girmeye karar verdiÄŸini açıkladı.

Türkiye'nin ilk baÅŸörtülü belediye baÅŸkanı 

Türkiye'nin ilk baÅŸörtülü kadın belediye baÅŸkanı olarak bilinen ve AK Parti'den geçtiÄŸimiz dönem Keban Belediye BaÅŸkanı seçilen Fethiye Atlı, 2019 yerel seçimleri için aday gösterilmedi. BaÅŸkan Atlı bunun üzerine hem CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a desteÄŸini açıkladı hem de bağımsız aday olarak seçimlere girmeye karar verdiÄŸini bildirdi.

"Yüzde 70 halk desteÄŸi var"

Ä°HA muhabirine telefonda bilgi veren Belediye BaÅŸkanı Fethiye Atlı, "Her zaman reisimizin yanındayım. O bizim başımızın tacı. Partime kırgınlığım ve küskünlüÄŸüm yok. Sadece alınan karara üzüldüm. Keban'da yapılan ankette yüzde 70 halk oylamasına raÄŸmen aday gösterilmedim. Bundan dolayı üzüldüm. Bağımsız aday olmayı vatandaÅŸların isteÄŸi üzerine oldum. Cumartesi'den beri beni arıyorlar. Ailem ve çevrem destek olacağını söyledi. BaÅŸka partiden de teklif geldi ama kabul etmedik. Allah'ın yardımı ve Keban halkını desteÄŸi ile kazanacağız. Gönül isterdi ki yine partimden devam edeyim ama olmadı. HemÅŸehrilerimi kırmayarak onların kararı ile aday oldum. Ä°nÅŸallah sonu hayırlı olur" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.