Sosyal Medya

Güncel

Kayak merkezinde telesiyej arızalandı: 80 kişi mahsur kaldı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan kayak merkezindeki telesiyej hattında arıza meydana geldi. Kaymak için zirveye çıkan onlarca kişi, arıza nedeniyle lift hattında asılı kalan telesiyejlerde mahsur kaldı. Yaklaşık 2 saat sonra jandarma ekipleri de bölgeye kar motorlarıyla ulaştı. 2,5 saat sonra ise arıza giderildi. Kars AFAD Müdürü Oktay Aygan, Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki telesiyej hattında mahsur kalan yaklaşık 70-80 kişinin kurtarıldığını bildirdi.



Bugün saat 13.00 sıralarında Sarıkamış Kayak Merkezi'nde, zirveye yakın noktada, lift hattında arıza meydana geldi. Telesiyejlerdeki onlarca kiÅŸi, zirvedeki istasyona yaklaşık 50 metre kala inip, zirveden aÅŸağı kaymaya hazırlanırken meydana gelen arızayla ÅŸaÅŸkınlık yaÅŸadı. Aniden duran telesiyejlerde mahsur kalanlar, sistemin çalışmasını bekledi. Ancak dakikalar ilerledikçe, mahsur kalanların endiÅŸesi arttı. Çocuklarıyla gelen aileler ise daha fazla endiÅŸelendi. Karlı kaplı bölgede zaman geçtikçe mahsur kalanlar üÅŸümeye baÅŸladı.

AFAD MÜDÜRÜ AÇIKLADI: 70-80 KİŞİ KURTARILDI

Kars AFAD Müdürü Oktay Aygan, Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki telesiyej hattında mahsur kalan yaklaşık 70-80 kiÅŸinin kurtarıldığını bildirdi.

Arızanın giderilmesi geçiktikçe bazı kiÅŸiler, önce kayak takımları aÅŸağı attı, sonra kendileri atladı. Bu kiÅŸiler tekrar takımlarını takıp, oteller bölgesine kayarak ulaÅŸtı. Yaklaşık 2 saat sonra jandarma ekipleri de bölgeye kar motorlarıyla ulaÅŸtı. 2,5 saat sonra ise arıza giderildi. Çok üÅŸüdüklerini söyleyen çocuklu aileler de takımlarını kuÅŸanarak, zirveden aÅŸağı kaymaya baÅŸladı.

"ASILI KALDIK, ÜÅžÜYORUZ"

Telesiyejde mahsur kalan vatandaÅŸlardan Murat Erdem CNN TÜRK canlı yayınında ÅŸunları söyledi:

"Ä°ki saati aÅŸkın süredir kayak bölgesinde asılı kaldık. AFAD'ı aradık. ÜÅŸüyoruz. Ä°lgileniyoruz diyorlar ama çok sayıda insan var. SoÄŸuktan üÅŸüyoruz. Çocuklar aÄŸlıyor. Kısım kısım ilerliyor ÅŸimdi."

20181230_2_34186449_40319108_Web

20181230_2_34186449_40319107_Web

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.