Sosyal Medya

Özlem Atan Tarlacı: Ömrümde ilk kez sinir krizi geçirdim

Haliç Üniversitesi Strateji ve İş Geliştirme Daire Başkanı Özlem Atan’ın, sinir krizi geçirdiği anların görüntüsü iki gün önce haber kanallarında, internet sitelerinde ve gazetelerde haber olmuştu. 1 Kasım Perşembe günü Fatih'in Balat Sahili'nde polis çevirmesi sonrasında Özlem Atan’a 578 lira para cezası kesilmiş ve otomobili trafikten men edilmişti. Bu durum nedeniyle üniversitedeki yönetim kurulu toplantısına gidemeyen akademisyen Özlem Atan sinir krizi geçirmişti. Özlem Atan’ın o anları ise, bir polis memuru tarafından izinsizce çekilmiş ve sosyal medyada paylaşılmıştı.



Bu paylaşım üzerine akademisyen Özlem Atan hakkında, “Ehliyetsiz araç kullanan kadının çığlıkları” ÅŸeklinde baÅŸlıklı haberler yapıldı. Ancak kimse, sinir krizi geçiren bir kiÅŸinin izinsiz görüntülerinin çekilmesini ve sosyal medyada servis edilmesini sorgulamadı.

Özlem Atan, konuÅŸmasının başında, “1 Kasım tarihinde gerçekleÅŸerek yaklaşık 1 ay sonra basına ve sosyal medya kanallarına kötü niyetle bilinçli ve kasti servis edilerek ÅŸahsiyetimin hiçe sayılarak ciddiyetimin kundaklanmasını, itibarımın zedelenmek istenmesini, kiÅŸilik haklarıma, onuruma ve haysiyetime yapılmak istenen haksız, vicdana aykırı ve çarpıtılmış saldırıyı ÅŸiddetle kınıyorum ve neticesinde büyük üzüntümü sizlerle öncelikli olarak paylaÅŸmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

“EHLÄ°YETÄ° YOK” DÄ°YE YAZANLARA EHLÄ°YET YANITI

TV kanallarının, gazetelerin ve bazı haber sitelerinin yazdığının aksine ehliyetin olduÄŸunu söyleyen Özlem Atan, polis çevirmesinden sonra yaÅŸananlarla ilgili ÅŸu ifadeleri kullandı:

“Benden istedikleri ehliyet, ruhsat ve trafik sigortası belgelerini kendilerine eksiksiz olarak sundum. Ancak 20 yıldır kullandığım ehliyetimde bant takarak onardığım, kırılmadan dolayı ÅŸüpheli ya da sahte olabileceÄŸi bu nedenle sistemden sorgulama yapılması gerektiÄŸi gerekçesiyle bekletmeye alındım. Bu esnada daha birçok arabanın kontrol ve trafik çevirme iÅŸlemleri devam etmekteydi. Uzun süren bir bekletilme neticesinde trafik polislerine ‘eÄŸitimci ve idareci olduÄŸumu ve görev yaptığım eÄŸitim kurumunda geniÅŸ katılımlı çok önemli bir toplantıda tepe yönetim tarafından beklendiÄŸimi ve gecikme yaÅŸamak istemediÄŸimi’ beyan ettim. Ancak sorgulama sisteminde problem olduÄŸu ve daha fazla beklememin gerektiÄŸi söylendi. O esnada eÄŸitimci ve idareci olarak 25 yıldır görev yaptığımı, daha önce herhangi bir trafik cezası almadığımı ve toplantıya geç kalırsam mesleki görevimi aksatarak sıkıntı yaÅŸayabileceÄŸimi nazik bir dille anlatmaya çalıştım.”

POLÄ°S UYARMAMA RAÄžMEN Ä°ZÄ°NSÄ°Z GÖRÜNTÜLERÄ°MÄ° ÇEKTÄ°

Polis tarafından görüntülerinin izinsiz çekildiÄŸini ve yaklaşık bir ay sonra çarpıtılarak servis edildiÄŸini ifade eden Özlem Atan, olaya sebebiyet veren polis memurları ile kendisi hakkında yanıltıcı haber yapanlarla ilgili hukuki süreç baÅŸlatacağını söyledi.

Özlem Atan’ın açıklamalarının tamamı ÅŸöyle:

“1 Kasım tarihinde gerçekleÅŸerek yaklaşık 1 ay sonra basına ve sosyal medya kanallarına kötü niyetle bilinçli ve kasti servis edilerek ÅŸahsiyetimin hiçe sayılarak ciddiyetimin kundaklanmasını, itibarımın zedelenmek istenmesini, kiÅŸilik haklarıma, onuruma ve haysiyetime yapılmak istenen haksız, vicdana aykırı ve çarpıtılmış saldırıyı ÅŸiddetle kınıyorum ve neticesinde büyük üzüntümü sizlerle öncelikli olarak paylaÅŸmak istiyorum..

YaÅŸadığım olayın ayrıntılarını yanlış manipülasyonları önlemek ve bilgilendirmek amacıyla sizlerle paylaÅŸmam gerektiÄŸini düÅŸünüyorum.

Emekli öÄŸretmen ve eÄŸitimci anne ve babanın tek evladı olarak aile yanında yetiÅŸtirildim. Tamamı birincilikle istinasız her dönem sonunda takdir belgeleri alarak bitirdiÄŸim ilk, orta ve lise öÄŸrenim hayatımdan sonra Türkiye’nin yüzde bir ile öÄŸrenci alan Ä°TÜ, BoÄŸaziçi ve Marmara olmak üzere en iyi devlet üniversitelerinden 5 ayrı bölümden birincilikle mezun oldum. Yine büyük baÅŸarılara ve üstün performans ödüllerine imza atarak geçirdiÄŸim ve kendimi adadığım 25 yıllık hem akademik hem özel sektör ulusal ve uluslararası kuruluÅŸlardaki meslek yaÅŸantımda her zaman onurumu ve haysiyetimi, insana ve göreve saygı, nezaket kurallarını en üst seviyede tutarak ve muhafaza ederek üstün hizmet anlayışıyla görev yaptım. Gerek öÄŸrencilik gerekse 25 yıllık meslek yaÅŸantımda meslektaÅŸlarımla ve öÄŸrencilerimle önemli sayılabilecek hiçbir uyumsuzluk ve anlaÅŸmazlık yaÅŸamadım. Her zaman özveriyle ve yalnızca hizmet anlayışıyla gece gündüz ve hafta sonu demeden sürekli çalışarak özel yaÅŸantımı erteledim.

1 Kasım 2018 tarihinde eÄŸitmen ve idareci olarak görev yaptığım eÄŸitim kurumunda çok önemli olduÄŸunu düÅŸündüÄŸüm üst düzey yönetici toplantısına yetiÅŸme gayretinde olduÄŸum sabah ailemle birlikte ikamet ettiÄŸim evimden çok kısa bir mesafe uzaklıkta bir mevkide trafik polisi otosu yanında bulunan bir grup polis ekibi tarafından rutin evrak kontrolü amacıyla durduruldum. Benden istedikleri ehliyet, ruhsat ve trafik sigortası belgelerini kendilerine eksiksiz olarak sundum. Ancak 20 yıldır kullandığım ehliyetimde bant takarak onardığım kırılmadan dolayı ÅŸüpheli ya da sahte olabileceÄŸi bu nedenle sistemden sorgulama yapılması gerektiÄŸi gerekçesiyle bekletmeye alındım. Bu esnada daha birçok arabanın kontrol ve trafik çevirme iÅŸlemleri devam etmekteydi. Uzun süren bir bekletilme neticesinde trafik polislerine 'eÄŸitimci ve idareci olduÄŸumu ve görev yaptığım eÄŸitim kurumunda geniÅŸ katılımlı çok önemli bir toplantıda tepe yönetim tarafından beklendiÄŸimi ve gecikme yaÅŸamak istemediÄŸimi'beyan ettim. Ancak sorgulama sisteminde problem olduÄŸu ve daha fazla beklememin gerektiÄŸi söylendi. O esnada eÄŸitimci ve idareci olarak 25 yıldır görev yaptığımı, daha önce herhangi bir trafik cezası almadığımı ve toplantıya geç kalırsam mesleki görevimi aksatarak sıkıntı yaÅŸayabileceÄŸimi nazik bir dille anlatmaya çalıştım.

Bu esnada bir polis memuru tarafından cep telefonuyla görüntülerimin izinsiz kaydedildiÄŸini farkettim. Gerekçesini sorduÄŸumda herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu duruma itiraz ettiÄŸimde sert ve nezaketsiz bir dille karşılık verilerek beklemeye devam etmem konusunda uyarıldım. Bu durum tüm yaÅŸantım boyunca insana saygı ve nezaketi her zaman ön plana alan hassas, duyarlı, sakin ve uyumlu bir kiÅŸilik yapısına sahip olmama ve çevremde her zaman böyle anılmama raÄŸmen ömrümde ilk kez sinir krizi geçirmeme neden olmuÅŸtur. GeçirdiÄŸim sinir krizi görüntüleri polis memuru tarafından tüm karşı uyarılarıma raÄŸmen cep telefonu yüzüme yansıtılarak kayıt altına alınmaya devam edilmiÅŸtir. Bu durumun kiÅŸilik haklarıma, onuruma ve haysiyetime yapılmış kasti ve bilinçli bir saldırı olduÄŸunu ve gerekli mercilere ÅŸikayette bulunmak istediÄŸimi kendilerine beyan ettim. Ben de cep telefonuyla kayıt yapan polis memurunun birkaç görüntüsü ile polis ekibinin görüntülerini cep telefonumla çektim.

25 yıldır insana ve görevine saygı ve sorumluluk anlayışıyla onur ve haysiyetimi en üst derecede gözeterek sayısız baÅŸarılar ve ödüllerle üstün performans sergileyerek geçirdiÄŸim eÄŸitim, öÄŸretim ve meslek yaÅŸantımda ilk defa geçirdiÄŸim sinir krizi sonucunda görüntülerimin kanuna, hukuka ve insan haklarına aykırı bir ÅŸekilde ve olay tarihinden yaklaşık 1 ay sonrasında trafik polis memuru tarafından (görüntüleri ve oto plakası tarafımda kayıtlı olan) tüm sosyal medya ve basın kanallarına kötü niyet gözeterek kasti ve bilinçli olarak yanlış ve çarpıtılmış haber yaparak servis edilmesi neticesinde olaya sebebiyet veren kiÅŸi ya da kiÅŸilerden, aleyhime asılsız haber ve yorum yaparak itibarımı ve ciddiyetimi zedeleyen kiÅŸi ya da kuruluÅŸlardan ÅŸikayetçi olduÄŸumu, yaÅŸadığım haksızlığın, adaletsizliÄŸin ve maÄŸduriyetin giderilmesi için Cumhuriyet Savcılığı Ceza ve Sulh hakimliÄŸi ile Basın Savcılığında ÅŸikayetçi olarak suç duyurusunda bulunduÄŸumu ve haklarımı sonuna kadar arayacağımı beyan ederim.”

2 Yorum

  1. Osman

    Aralık 02, 2018 Pazar 08:31

    Belki işmte de sinır krızlerı vardır basına yansımanıs

  2. malkoç

    Aralık 01, 2018 Cumartesi 20:45

    Anlamıyorum hem akademisyen olacaksın hemde böyle bir olayda sinirine hakim olamayacaksın ?

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.