Sosyal Medya

Güncel

Mehmet Özhaseki Ankara'da aday mısınız sorusuna ne cevap verdi?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, NTV'den Ahmet Ergen'in yerel seçim hazırlıklarına ilişkin sorularını yanıtlıyor.



81 ile yönelik bir çalışmanız oldu ve raporu CumhurbaÅŸkanına sundunuz. Seçime 4.5 ay kala nasıl bir fotoÄŸraf gördünüz illerde? 
 
"Yıllardır her yerde anket çalışması yapıyoruz. BaÅŸkan’ın performansını, giyim kuÅŸamını, vatandaÅŸla iliÅŸkisini de soruyoruz. TeÅŸkilat görüÅŸleri de alınıyor. Birkaç aydır da arazi de vatandaÅŸ birebir dinlendi ve bir kanaat oluÅŸtu. DeÄŸiÅŸecekse ne tür özellikler aranacak gibi. Yeni bir arkadaÅŸla yola çıkacaksak birinci olay ehliyet ve liyakat olacak. Bazı arkadaÅŸlar sadece halkla iliÅŸkilerle iÅŸi yürütüyor ama ÅŸehre hiçbir ÅŸey katmıyor, arkası gelmiyor. Sürpriz isimler de var, bazı illerde yeni anketler yapılacak. 
 
Partinin oyları ve sapmaları da tespit ediyoruz. Mevcut baÅŸkana oy verip vermeyeceÄŸi de soruluyor. VatandaÅŸta müthiÅŸ bir deÄŸiÅŸim arzusu var. Karşılığı olan insanlar bekliyor. Ä°ttifak, pazarlık, uzlaşı üzerine araziye sürülen insanları istemiyorlar."
 
18 Kasım'da partinizde ilk kez e-temayül yapılacak, nasıl olacak? 
 
"Zaten yapılıyordu ve ÅŸimdi e-temayül büyük kolaylık olacak. Önde çıkan arkadaÅŸlar tabi ki avantajlı olacak. Gitgeller yaÅŸanıyorsa yeni anketler yapılacak, isimler vatandaÅŸa sorulacak."
 
(ADAYLAR) "Birçok ili ilçelerine kadar netleÅŸtirdik, dosyaları CumhurbaÅŸkanına arz edecek ÅŸekilde tutuyoruz. Ä°l ilçe düzeyinde bizde raporlar hazır, nasıl bir takvim iÅŸlenir ve sunum olur bilmem. CumhurbaÅŸkanımızın bileceÄŸi bir konu..."
 
BüyükÅŸehirlerde aday belirleme süreci ne aÅŸamada? BaÅŸta Ä°stanbul, Ankara ve Ä°zmir olmak üzere büyükÅŸehirlerde nasıl bir aday profili olacak? BüyükÅŸehirler için adaylar ne zaman açıklanır? 
 
"Ä°stanbul milyonlarca insanı ilgilendiriyor. Tüm dünyanın gözü önünde olan bir il. Orası bizim için çok öenmli, yıllardır bizde. Ufak tefek ÅŸikayetler olabilir. Ehliyetli ve liyakatlı birini koyacağız. BaÅŸka partiler gibi pazarlıkla belirlemeyeceÄŸiz. Åžöhretli bir iki kiÅŸiyi koymak çok kolay bizim açımızdan. Ankara içinde aynı ÅŸeyler geçerli. Çevreden göç alan, 5 milyonu aÅŸmış bir ÅŸehir. Ankara'yı ileriye taşıyacak bir isim olması lazım."
 
"ANKARA Ä°ÇÄ°N Ä°SMÄ°M ÖNE ÇIKTI"
 
Ankara için isminizin kesinleÅŸtiÄŸi haberleri çıktı, aday mısınız?
 
"Partinin usullleri içerisinde müracaatları alıyoruz ama bizim gibi kamuya mal olmuÅŸ insanların adayım demesi kadar garip bir ÅŸey olamaz. Ben Kayseri'de birçok ÅŸey yaparak helalleÅŸerek ayrıldım. Genel merkezde ve teÅŸkilatlarda Ankara için ismim öne çıktı, inkar edemem. Benim hazırlamış olduÄŸum adaylar CumhurbaÅŸkanımızn takdirinde, herkesin lehine aleyhine her ÅŸeyi söyledim. Tarafsız bir ÅŸekilde sunum yapıyoruz. Takdir benim üzerimde olur ise bismillah der yola çıkarız." 
 
Melih Gökçek tartışmaları ve Gökçek'in CumhurbaÅŸkanı ile görüÅŸtüÄŸü haberleri... Ankara'da muhalefet tarafında Mansur YavaÅŸ ismi üstünden devam eden geliÅŸmeler var. Mansur YavaÅŸ'ın "ortak aday" çaÄŸrısı gündeme geldi, ne dersiniz?
 
"Muhalefetin ne yaptığından çok biz ne yaptığımıza bakıyoruz. Ama bir taraftan Ä°YÄ° Parti ile bir tafatan HDP'yle temaslar, bize garip geliyor. Bunlar seçmenin takdirinde, oradan ne çıkar bilmeyiz..."
 
Kaç milletvekili belediye baÅŸkan adayı olacak ve AK Parti'nin bu konudaki planı ne?
 
"Kim olsun dendiÄŸinde milletvekili arkadaşımızın ismi öne çıkıyor, ÅŸöhretli biri isim olduÄŸu için ama bu doÄŸru deÄŸil. Biz böyle yola çıkımayı düÅŸünmüyor. Bir elin parmaklarını geçeceÄŸini düÅŸünmüyorum." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.