Sosyal Medya

Güncel

ABD'de cinsel tacizle suçlanan Katolik piskopos görevden alındı

New York'ta hakkında cinsel taciz suçlaması bulunan yardımcı Katolik Piskopos görevinden alındı.



New York BaÅŸpiskoposu Kardinal Timothy M. Dolan, yaptığı yazılı açıklamada, "Yardımcı Piskopos John Jenik'in hakkındaki iddialarda bahsedilen olayların üzerinden uzun yıllar geçse de etik kurul iddiaların güvenilir ve doÄŸru olduÄŸu sonucuna varılması için sunulan kanıtların yeterli olduÄŸuna karar kılmıştır." ifadelerini kullandı.

Hakkında 1980'lerde bir erkek çocukla uygunsuz iliÅŸkiye girdiÄŸi iddaları bulunan Jenik'in görevine son verildi.

ABD'DE KÄ°LÄ°SELERDEKÄ° CÄ°NSEL Ä°STÄ°SMAR VAKALARI

ABD'nin Pensilvanya BaÅŸsavcısı Josh Shapiro, 2 yıllık bir soruÅŸturmanın ardından geçen ay çocuklara yönelik cinsel istismarların Pensilvanya ve Vatikan'daki kıdemli kilise yetkililerince ''sistematik'' bir ÅŸekilde örtbas edildiÄŸi sonucuna ulaÅŸtıklarını söylemiÅŸti.

Tahkikat jürisi de 300'den fazla rahibin 1950'lerin ortalarından beri çocukları istismar ettiÄŸini belirterek, Roma Katolik Kilisesi'ne baÄŸlı yüzlerce rahibi, binden fazla çocuÄŸa cinsel istismarda bulunmakla suçlamıştı.

Jüri, raporunda bazı kayıtların kaybolduÄŸunu ve cinsel istismar kurbanı bazı çocuklar konuÅŸmaktan korktuÄŸu için tacize uÄŸrayanların sayısının çok daha yüksek olduÄŸuna inandığını kaydetmiÅŸti.

Kurbanların çoÄŸunun erkek çocuklar olduÄŸuna iÅŸaret eden jüri, tecavüze kadar uzanan her türlü cinsel taciz olayına rastlandığını bildirmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.